HR-partner med placering på Lasarettet i Enköping

Sista ansökningsdag 2022-09-25
Arbetsplats HR-avdelningen, Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK100/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

HR-avdelningen inom Region Uppsala

HR-avdelningen är organiserad inom Regionkontoret och arbetar på uppdrag av regionledningen med ansvar för det övergripande strategiska HR-arbetet inom Region Uppsala. HR-avdelningen leds av HR-direktören och består av totalt ca 125 medarbetare. Avdelningen är organiserad i funktionsområdena Arbetsmiljö och hälsa, Lag och avtal, Kompetens och ledarskap, Analys och planering, Processtöd och utveckling samt Verksamhetsstöd. HR-avdelningens uppdrag är att med utgångspunkt från den arbetsgivarpolitiska strategin utveckla och tillhandahålla ett kvalitativt och verksamhetsnära HR-stöd.

HR-avdelningen inom Region Uppsala söker nu en HR-partner till det gemensamma HR-teamet för Lasarettet i Enköping och Akademiska sjukhuset i Uppsala, med placering på och i första hand för att ge verksamhetsnära HR-stöd till Lasarettet i Enköping. 

Lasarettet i Enköping och Akademiska sjukhuset

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare.

Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss i HR-teamet!

Ditt uppdrag

Du arbetar i ett gemensamt HR-team för Lasarettet i Enköping och Akademiska sjukhuset i Uppsala. Våra 20-talet HR-partners ansvarar för ett eller flera verksamhetsområden och ingår i lednings- och samverkansgrupper med uppdrag att stötta chefsledet med kompetensförsörjning, personalärenden, arbetsrättsfrågor, rehabilitering, lönebildning, samverkan och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Dina kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som minst har en kandidatexamen inom relevant område, gärna Personalvetarprogrammet. Du har tre eller fler års erfarenhet av HR-arbete i större organisationer. Du är väl insatt i avtal och regelverk så att du kan vara en trygg, förtroendeingivande och coachande rådgivare till cheferna. Du har förmågan att bygga och bibehålla goda och förtroendefulla relationer. Du uttrycker dig väl på svenska, i både tal och skrift.

Din kompetens

Du drivs av varierande arbetsuppgifter, trivs med frihet under ansvar, är bra på att prioritera och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och kan klara av en periodvis hög arbetsbelastning.

Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, skapar kontakter och underhåller relationer. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Stämmer detta in på dig? Då vill vi gärna ha din ansökan redan idag.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Heltid. Din huvudarbetsplats kommer vara på Lasarettet i Enköping och viss del av arbetet sker också på Akademiska sjukhuset och Regionkontoret i Uppsala. Vi kan erbjuda möjligheter till ett flexibelt arbetssätt. Fördelning mellan distansarbete och arbete på kontoret, görs i dialog med chef och övriga i teamet.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

HR-chef Torbjörn Nyberg 018-617 53 28
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.