Specialistläkare i geriatri till ortopedkliniken

Sista ansökningsdag 2022-10-12
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS904/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi är en arbetsplats i ständig utveckling som består av en ortopedisk vuxenakutmottagning, omhändertagande av akuta och elektiva ortopediska tillstånd samt en barnortopedisk enhet med akut och elektiv verksamhet. Huvudinriktningen är såväl högspecialiserad som basorienterad ortopedisk vård inom sju olika sektioner indelade i proteskirurgi, ryggkirurgi, frakturkirurgi, skuldra/knäkirurgi, fotkirurgi, handkirurgi samt barnortopedi. Förutom patienter från Uppsala län handläggs ett stort antal riks/regionpatienter inom respektive subspecialitet och verksamhetsområdet har ett omfattande samarbete med ortopedklinikerna i regionen. Verksamhetsområdet har omkring 300 anställda.

Ditt uppdrag

Vi ser att ett mycket stort behov finns av en närvarande läkare med geriatrisk kompetens, för att öka patientsäkerheten och för att öka kvaliteten av vård av våra ortogeriatriska patienter. Därför söker vi dig som är specialist inom geriatrik, internmedicin eller allmänmedicin och som vill bli en del av den ortopediska- och handkirurgiska kliniken.

Du kommer att arbeta självständigt och i samarbete med avdelningspersonal, underläkare och överläkare samt apotekare på ortopediska avdelningen med både akuta och elektiva ortopediska patienter och kommer vara den som har kontinuitet på avdelningen och i kontakten med patient och anhörig. Du kommer att ansvara för medicinska frågor och situationsanpassad optimering pre- och postoperativt, läkemedel, beslut om fortsatt vårdnivå, palliativa beslut tillsammans med ortopedläkare.

Dina kvalifikationer

Vi söker en specialistläkare inom geriatrik, internmedicin eller allmänmedicin med erfarenhet och kunskap om den äldre patienten.

Din kompetens

Du bör vara flexibel, robust, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på 50% och eventuellt möjlighet för utökning av tjänsten. I samarbete med geriatriska kliniken kan även en kombinerad tjänst med upp till 50% på geriatriska kliniken erbjudas där möjlighet för personlig anpassning kan arrangeras. Vi erbjuder en stimulerande och trevlig arbetsplats med möjligheter att påverka utformningen av tjänsten själv. Start omgående eller enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Stergios Lazarinis, tel. 018-611 70 83
Specialistläkare MLA 70A Miriam Wadström, 018-611 90 33
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.