Biträdande Smittskyddsläkare

Sista ansökningsdag 2022-09-30
Arbetsplats Smittskyddsenheten
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK104/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Smittskyddsenheten är en regional myndighet som arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar bland befolkningen i Uppsala län. I enhetens uppdrag ingår myndighetsutövning enligt smittskyddslagen. Organisatoriskt tillhör vi hälso- och sjukvårdsavdelningen som är en del av Regionkontoret. Vårt kontor finns på Uppsala Science Park, Dag Hammarskjölds väg i Uppsala. Vi är för närvarande nio personer som arbetar hel eller deltid på enheten, varav en är smittskyddsläkare och en är biträdande smittskyddsläkare

Ditt uppdrag

Du biträder smittskyddsläkaren som har ansvaret att planera, organisera och leda smittskyddsarbetet inom regionen.
Du arbetar på smittskyddsenhetens kontor tillsammans med det övriga arbetslaget. Arbetsområdet spänner över hela fältet av smittskyddslagens sjukdomar och rör övervakning, prevention och åtgärder vid smittspridning. Arbetsuppgifterna  inkluderar förebyggande arbete som att ge information till olika målgrupper i samhället och andra strategiska insatser inom och utom den regionala organisationen, inklusive vaccinsamordning och planering och hantering av pandemiska eller epidemiska situationer. Hantering av förekommande smittsamma sjukdomar inkluderar övervakning och uppföljning av anmälda fall, utbrottshantering och utredningar av smittsamma sjukdomar, , samt regional, nationell och internationell omvärldsbevakning. Du har kontakt med allmänhet, vårdpersonal, vårdinstanser, myndigheter, kommuner, näringsliv, föreningsverksamheter och media om smittsamma sjukdomar. Du är delaktig i utformning av informationsmaterial och rutiner, delaktig i informationsträffar och undervisar i smittskydd. Som biträdande smittskyddsläkare i Region Uppsala är du smittskyddsläkaren behjälplig i alla delar av smittskyddsarbetet och för vissa områden kommer du efter överenskommelse att vara den som är operativt ansvarig.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar, klinisk mikrobiologi eller motsvarande. Du bör ha god klinisk erfarenhet som specialist. Kunskap och tidigare praktisk erfarenhet inom smittskyddsarbete och vaccinationsarbete är meriterande, liksom vana vid utåtriktat arbete och hög kompetens att undervisa. Du bör ha god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du är en person med förmåga att ta ansvar, driva ärenden och fatta beslut i samverkan med många andra personer och verksamheter. 
 

Vi erbjuder

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför en verksamhet. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Vi erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter inom smittskyddsområdet, del i ett positiv och trevligt arbetslag, goda möjligheter för vidare kompetensutveckling och möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Tjänsten är på 50 procent, tillträde efter överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid frågor, kontakta
Enhetschef Johan Hedlund: 018-611 92 22.
Smittskyddsläkare Johan Nöjd: 018-611 92 30.
Bitr Smittskyddsläkare Anna Gillman: 018-611 92 23.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret