Specialistläkare inom intensivvård, två tjänster

Sista ansökningsdag 2022-10-03
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1109/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en välfungerande och mycket varierad verksamhet. Här bedrivs avancerad intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt anestesi och operationsverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 850 medarbetare fördelade på fem sektioner och 10 avdelningar. Forskning är en viktig del av verksamheten, här bedrivs båda klinisk och experimentell forskning inom respiration, sepsis och njursvikt.

Ditt uppdrag

Som specialistläkare kommer du att delta i arbete inom intensivvårdssektionen och de intensivvårdsavdelningarna som sektionen har bemanningsansvar för (CIVA, NIVA, BC, IMA). Arbete inom verksamhetens övriga sektioner utifrån behov och intresse ingår också samt deltagande i utvecklings- och eventuellt forskningsarbete. I tjänsten ingår jourarbete som primärjour inom verksamhetens jourlinjer. Vi arbetar ofta i team med andra yrkesprofessioner, vilket är en viktig del av uppdraget.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du ska ha god kommunikationsförmåga och är lätt att samarbeta med. Du förväntas ha ett stort intresse att driva medicinsk utveckling framåt inom verksamhetsområdet.

Välkommen med din ansökan och läs mer om vår verksamhet på din kompetens www.akademiska.se

Vi erbjuder

Två heltidstjänster. Tillsvidareanställning. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Intensivvård Rafael Kawati, tel. 018- 611 48 73
Facklig kontaktperson
UAL:  Peter Halvorsen tel. 018-617 12 07

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.