Endokrin- och diabetesmottagningen söker psykolog på 50%

Sista ansökningsdag 2022-10-09
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1114/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På endokrin- och diabetessektionen bedriver vi verksamhet inom endokrinologi, diabetes, övervikt, osteoporos och medfödda metabola sjukdomar, och vi är ett Centre of Excellence för patienter med typ 1-diabetes. Vår verksamhet är spännande och omfattar ett brett spektrum av olika öppna vårdformer, från utredningsverksamhet och mottagningsbesök till avancerad dagsjukvård och konsultuppdrag. Vi är en forskningsintensiv verksamhet, som bedriver både kvalificerad och högspecialiserad vård. Vi värderar arbetsglädje, omtanke och engagemang högt och vi har roligt på jobbet. Vi söker nu en ny medarbetare till vår överviktsverksamhet.

Ditt uppdrag

Inom överviktsverksamheten bedöms och behandlas främst patienter som planeras genomgå, eller har genomgått, överviktskirurgi. Ditt uppdrag innebär arbete med olika former av ätstörningar hos denna patientgrupp. Som psykolog har du en självklar del i teamet. Du gör bedömningar, utredningar och bedriver psykologisk behandling individuellt. Du arbetar självständigt men har ett nära samarbete med övriga teamet, och du deltar aktivt i mottagningens utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi. Du har kunskap om och intresse av arbete med överviktspatienter, samt vana att genomföra psykologiska bedömningar. Erfarenhet av arbete med patienter med ätstörningar är meriterande.

Du sätter alltid patienten i fokus, du är ansvarstagande och du uppskattar både att arbeta självständigt och att samarbeta i multidisciplinärt team. Du är lösningsorienterad och trygg i din yrkesroll. Du, liksom vi, värderar ett positivt arbetsklimat högt. Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst 50 %. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Klara Lindgren Freij 018–6116427

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, dock senast 9 oktober. Intervjuer kommer att hållas löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.