Sjukhusgenetiker till klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2022-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1115/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar drygt 70 personer vid kliniken med sjukvård samt forskning och utveckling. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och omfattas av miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Vi söker nu en sjukhusgenetiker/biträdande sjukhusgenetiker tillsvidare.

Är vi rätt för dig?

Att vara sjukhusgenetiker på Akademiska Universitetssjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Du får arbeta på ett specialistsjukhus med fokus på patienten. Som sjukhusgenetiker arbetar du med metodutveckling och införande av genetiskt diagnostiska analyser på laboratoriet samt tolkning och att svara ut resultat. Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning och utveckling av verksamheten ingår i arbetsuppgifterna. Klinisk genetik bedriver även forskning och utbildning samt arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap.

Är du rätt för oss?

Vi söker en sjukhusgenetiker/biträdande sjukhusgenetiker. För behörighet krävs en utbildning om minst 240 högskolepoäng eller motsvarande inom relevant biologiskt ämne. Vidare krävs även forskarutbildning motsvarande doktorsexamen med för tjänsten relevant inriktning. Vi ser gärna att du har laborativ erfarenhet av cytogenetik och/eller molekylärbiologi. Det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling samt implementering av olika metoder för diagnostik av ärftliga sjukdomar. Erfarenheter som är meriterande är tidigare arbete med cytogenetik (karyotypering och FISH) och NGS (next generation sequencing) samt bedömning av genetiska avvikelser, särskilt tolkning av dess kliniska betydelse.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och fungerar väl i grupp.

Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Dessutom har du förmågan att självständigt planera ditt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi utgår från att du visar engagemang för utveckling för att erbjuda högsta kvalitet för våra patienter. Har du detta och viljan att möta framtidenssjukvård, då kan Klinisk genetik på Akademiska laboratoriet vara rätt för dig.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidaretjänst, eventuellt kan provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med din ansökan! 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rita Borgmästars, Sektionschef, rita.maria.borgmastars@akademiska.se
 018-612 20 19

Facklig kontaktperson för SACO/Naturvetarna;
Hans Matsson  hans.matsson@akademiska.se
+46 617 48 57

Berivan Baskin berivan.baskin@akademiska.se
018-611 59 39

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.