Objektledare IT

Sista ansökningsdag 2022-10-16
Arbetsplats EPJ - Elektronisk patientjournal
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC35/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra IT-verksamhetsstöd som är en avdelning inom IT-centrum och du kommer att ha ett nära dagligt samarbete med medarbetarna inom ditt objekt.

Ditt uppdrag

I din roll som objektledare IT för objektet EPJ (Elektronisk patientjournal) kommer din primära arbetsuppgift vara att styra och leda den tekniknära delen av objektet mot uppsatta mål. EPJ är ett teknik- och resurstungt objekt och omfattar det primära journalsystemet för Region Uppsala samt ett flertal andra vårdinformationssystem.

Du kommer att arbeta med förvaltning och ledning av IT-delen av objektet, samt ansvara för projekt och uppdrag inom objektet. Din uppgift är även att stödja och vidareutveckla samarbetet mellan IT och den verksamhetsnära förvaltningen, du blir en viktig brobyggare och språkrör. Du kommer att arbeta inom styrmodellen pm3 och projektmodellerna PROJEKTiL och UPPDRAGiL. För att kunna möta verksamhetens behov behöver du också hålla dig uppdaterad kring svenska och europeiska regelsystem, ex. nya regeringsbeslut.

Du har många kontaktytor och leder en dedikerad grupp av specialister, bestående av tekniker, projektledare och tekniska förvaltare inom objektet, samt samarbetar med specialister i alla grupperingar av IT-centrum och de övriga relaterade objekten. I rollen ingår även kontakt med externa leverantörer.

För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter samt möjligheter att arbeta med spännande teknikutveckling.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och minst fem års arbetslivserfarenhet inom IT. Då rollen innefattar mycket samverkan och projektledning ser vi att du har erfarenhet av att leda projekt och uppdrag inom IT där du har ansvarat för att få olika grupper att arbeta mot samma mål. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av vårdinformationssystem, tidigare arbetat i systemförvaltningsroller och i roller där du haft kontakt med externa leverantörer. Det är även ett plus om du har kunskap om PDL (Patientdatalagen) och GDPR och om du tidigare har arbetat med pm3 som styrmodell för förvaltning.

Din personlighet

Du har ett diplomatiskt förhållningssätt och en god ledarförmåga. Tydlighet, kommunikation och det goda samtalet är en förutsättning för att navigera rätt i en stor organisation med komplexa systemsamband där samspelet mellan objektledning, IT, sjukvården och leverantörer, på både lokal och nationell nivå är viktigt. Du kommunicerar med allt från direktörer till tekniker och slutanvändare samt med leverantörer och förvaltningar inom Region Uppsala vilket innebär att du bör ha förmågan att på ett enkelt och begripligt sätt kunna beskriva även komplicerade flöden för ej insatta personer.

Våra system och tjänster har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Du är placerad på sjukhusområdet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217 eller Lina Haglund på 070-7772373. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.