VMware Servertekniker

Sista ansökningsdag 2022-10-16
Arbetsplats IT-centrum, IT Teknisk plattform
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC37/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Trivs du med att få arbeta tillsammans med andra och samtidigt ha ett stort eget ansvar för underhållet och utvecklandet av en komplex virtualiseringsplattform? Lockas du av problemlösning och att få använda din analyskapacitet? Då kan du vara den VMware Servertekniker vi söker!

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till personliga utvecklingsmöjligheter.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen IT Teknisk plattform tillsammans med 15 andra medarbetare och ingå i det team som ansvarar för vår virtualiseringsplattform som bygger på VMware Cloud Foundation. I arbetet ingår att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår virtualiseringsplattform
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • vara stöd till vår IT-drift och till våra IT-arkitekter i teknikfrågor
 • livscykelhantering

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Det ställer också höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet. Därför förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Du kommer även att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom plattformen. 

Dina kvalifikationer

Krav 

 • Flera års erfarenhet av servervirtualisering inom framför allt VMware
 • God förståelse för Windows och Linux servermiljö
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska'

Meriterande

 • Arbetat inom offentlig verksamhet eller annan stor komplex organisation 
 • Kunskap i scriptspråk såsom Powershell eller liknande
 • Kunskap i även annan programmering
 • Erfarenhet av arbete i VMware VCF
 • Erfarenhet av containermiljö gärna Kubernetes

 

Din kompetens

Vi söker dig som är ödmjuk, intresserad och trygg i dig själv och i din kompetens. Du är van att arbeta självständigt och driva utvecklingen av ditt ansvarsområde. Att samarbeta med andra är något du trivs med och kan upprätthålla och vårda professionella samarbeten med både kunder inom organisationen och andra t.ex. interna projektledare eller kollegor. Vi ser gärna att du har en god problemlösande analysförmåga då en viktig del i arbetet är att kunna identifiera och värdera insatser kopplat till plattformen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. 
Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag! 

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsulter på jobbet.se, Lina Haglund på 070-7772373 eller Andrea Hartwig på 076-7230727.
Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.