Sjuksköterska till psykiatriavdelning 3 B

Sista ansökningsdag 2022-10-09
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1129/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelning 3B ligger inom verksamhetsområde psykiatri/affektiva sektionen. 3B är en akutavdelning med heldygnsvård. Vi vårdar personer med affektiva diagnoser, bl.a bipolär sjukdom, depression, emotionellt instabil personlighetsstörning, 3B tar också emot äldre patienter där psykiatrisk diagnos kan vara oklar, och där somatisk samsjuklighet är en del av bilden vilket ger grundutbildade sjuksköterskor goda möjligheter att hålla sina somatiska kunskaper aktuella.

Avdelningen har 15 vårdplatser, med intag under hela dygnet. 3B får patienter från psykiatriska akutmottagningen, planerade inläggningar från psykiatriska öppenvården samt direktinläggningar från öppenvård/hem.

Vi är ca 30 medarbetare på 3B med olika befattningar, specialistsjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor, undersköterskor samt skötare. 

Ditt uppdrag

Du är en del i ett glatt och skickligt team av medarbetare där du som sjuksköterska inom psykiatrins heldygnsvård har en viktig roll, bl.a är du arbetsledare med en övergripande blick på verksamheten tillsammans med dina sjuksköterskekollegor. Tillsammans planerar ni och genomför omvårdnadsåtgärder självständigt. I samarbete med avdelningens läkare planerar och genomför du ordinerade behandlingar och observationer. Du leder tillsammans med läkare den dagliga ronden för teamet.

Här kommer du få ett varierande arbete och utmanande arbetsuppgifter blandat med dagliga rutiner!

Dina kvalifikationer

Du är grundutbildad legitimerad sjuksköterska. Du kan vara helt nyutbildad eller ha några år i yrket. Det viktiga är att du vill veta mer om psykiatri, att du är öppen, nyfiken och genuint intresserad av människor.

Kontakta gärna mig om du vill komma på ett studiebesök och träffa en sjuksköterska på avdelningen.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Vi arbetar dag och kvällsturer och 2 helger av 5. Om du vill finns möjlighet till rotationsschema. Slutenvårdstillägg 2000 kr/mån vid heltid, utöver grundlön och övriga tillägg.

Hos oss får du en åtta veckors introduktion om du är nyutexaminerad. Har du någon erfarenhet gör vi ett anpassat introduktionsschema tillsammans för att på bästa sätt ge rätt förutsättningar hos oss.

För dig som nyutexaminerad sjuksköterska har du möjlighet att gå Akademiska sjukhusets Kliniska Utvecklingsår (KUÅ) på 20 %. Det innebär att du får möjlighet att bedriva kliniskt arbete på vår avdelning, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utbyta erfarenheter med nyanställda kollegor runtom hela sjukhusets verksamhetsområden. KUÅ planeras in i ditt schema och räknas in i din tjänstgöringstid. Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Provanställning kan komma att tillämpas och inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta avdelningschef Helena Ernstdotter Fors på nedan uppgifter. 
Tel: 076-7231927
Mail: helena.fors@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.