Samordnande sjuksköterska till thoraxkirurgiavdelning 50D

Sista ansökningsdag 2022-10-06
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1136/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Högt tempo och ett samarbete i toppklass – det här är tjänsten för dig!

Vår verksamhet

På thoraxkirurgiavdelning 50D arbetar vi med pre- och postoperativ vård av främst hjärt- och lungopererade patienter. Vi arbetar tillsammans i team och har ett högt arbetstempo, men alla är mycket måna om att hjälpa varandra när det behövs. Vi har ett fint arbetsklimat där både medarbetare och patienter trivs. 

Vi är drygt 60 medarbetare på avdelningen, sjuksköterskor och undersköterskor. Inom thorax har vi ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och gemensamt ansvar för hela kedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientens vårdkedja. Effektivitet och patientsäkerhet står i fokus! 

Ditt uppdrag

Som samordnande sjuksköterska arbetar du i samarbete med läkarteamet, operationskoordinatorerna samt vårdavdelningens koordinatorer med att hålla i planeringen av akuta patienter som ska genomgå thoraxkirurgiskt ingrepp. Du har kontakten med hemsjukhusen och bidrar till att de ska få en tydlig plan inför ett övertag. Patienter som skrivs in på avdelningen men där utredning behövs preoperativt så ansvarar du för den samordningen och bokningar av undersökningar. I arbetet ingår att upprätthålla hög kvalitet i omvårdnadsarbete och patientsäkerhet och du deltar aktivt i utveckling av rutiner, planering och uppföljning av verksamhetsmål. Du är direkt underställd avdelningschefen på 50D. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och har arbetat några år som det. Erfarenhet av thoraxkirurgisk vård är meriterande.

Din kompetens

Du har intresse och god förmåga för att samordna och organisera. Du har lätt för att samarbeta och är tydlig i din kommunikation. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tjänst som samordnande sjuksköterska. Arbetet är på heltid och är förlagd måndag -fredag, men med klinisk tjänstgöring var fjärde helg. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta:
Avdelningschef Maria Holwaster, 018-611 40 82
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.