Biträdande avdelningschef till thoraxkirurgiavdelning 50D

Sista ansökningsdag 2022-10-06
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1137/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Högt tempo och ett samarbete i toppklass – det här är tjänsten för dig!

Vår verksamhet

På thoraxkirurgiavdelning 50D arbetar vi med pre- och postoperativ vård av främst hjärt- och lungopererade patienter. Vi arbetar tillsammans i team och har ett högt arbetstempo, men alla är mycket måna om att hjälpa varandra när det behövs. Vi har ett fint arbetsklimat där både medarbetare och patienter trivs. 

Vi är drygt 60 medarbetare på avdelningen, sjuksköterskor och undersköterskor. Inom thorax har vi ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och gemensamt ansvar för hela kedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientens vårdkedja. Effektivitet och patientsäkerhet står i fokus! 

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef arbetar du operativt samt leder och fördelar det dagliga arbetet tillsammans med övriga chefer på avdelningen. I arbetet ingår att upprätthålla hög kvalitet i omvårdnadsarbete och patientsäkerhet och du deltar aktivt i utveckling av rutiner, planering och uppföljning av verksamhetsmål. Arbetet innefattar även att ha medarbetarsamtal och lönesamtal samt rehabiliteringsarbete för din grupp som består av 20-25 medarbetare. Du är direkt underställd avdelningschef och vid dennes frånvaro går du in som tillförordnad avdelningschef. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och har arbetat några år som det. 

Din kompetens

Du har intresse för ledarskap och god förmåga att leda och organisera. Du tycker om att motivera och vägleda andra att utvecklas i sin yrkesroll. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tjänst som biträdande avdelningschef. Du får ett 3 års-förordnande som biträdande avdelningschef med en grundanställning inom din profession. Du kommer arbeta 50% som biträdande avdelningschef samt 50% kliniskt arbete med tjänstgöring var fjärde helg. Det kliniska arbetet kommer till stor del bestå av att fungera som koordinator på avdelningen. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta:
Avdelningschef Maria Holwaster, 018-611 40 82
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.