Gruppchef

Sista ansökningsdag 2022-09-25
Arbetsplats APC utveckling
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH354/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta i en ny roll som gruppchef för våra hälsosamordnare? 

Vi söker dig som vill vara en del avoch leda vårt härliga gäng hälsosamordnare och tillsammans med oss skapa ett strategiskt, proaktivt hälsofrämjande arbete i vår region. Våra hälsosamordnare arbetar för att stärka välbefinnande och minska ojämlikheter i hälsa för invånarna i länet. Som gruppchef blir du operativt ansvarig för denna del av verksamheten inom Akademiskt primärvårdcentrum (APC) – Utveckling.

Tjänsten som gruppchef omfattar 50% och kombineras med klinisk tjänstgöring/ utvecklingsarbete/alternativt arbete som hälsosamordnare på resterande tid inom förvaltningen Nära Vård och Hälsa. Du är anställd i din grundprofession med ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. Introduktion till uppdraget samt chefsutbildning kommer att ingå. 

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Det här är en unik chans att vara med i den omställning som pågår i alla regioner och kommuner i Sverige mot en god och nära vård. Region Uppsala ligger i framkant i flera utvecklingsdelar i omställningsarbetet där en viktig hörnsten är vårt ökade fokus på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Som gruppchef för våra hälsosamordnare verkar du och gruppen som helhet för att stärka och bibehålla människors fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. 

Som gruppchef för våra hälsosamordnare kommer du att på uppdrag av, och tillsammans med, verksamhetschefen planera, organisera och leda arbetet. Du kommer att ha personalansvar för våra hälsosamordnare, vilket innebär bland annat rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, arbetsmiljö samt rehabilitering. Ditt uppdrag är att skapa och sprida trygghet i vardagen för våra medarbetare genom ett närvarande, kommunikativt, tillitsfullt och ansvarstagande ledarskap. I ditt uppdrag ligger också ett strategiskt ansvar för verksamhetens uppbyggnad, uppföljning och utveckling. 

Idag finns fem hälsosamordnare i länet och under hösten 2022 kommer antalet öka till totalt elva hälsosamordnare.  

Din kompetens

Vi söker dig som har en minst treårig högskole- eller/universitetsexamen inom området folkhälsa. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av att leda och utveckla arbete med hälsofrämjande insatser. Du är intresserad av och har erfarenhet av att tillämpa ett nära, coachande och tillitsbaserat ledarskap. Erfarenhet av chefsrollen är särskilt meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Som person är du självgående, initiativtagande och genuint intresserad av att leda och coacha både på grupp- och individnivå samt hålla dig uppdaterad inom området hälsofrämjande insatser. 

Detta är en tjänst för dig som är idérik, samhällsintresserad och motiverad av att arbeta utifrån ett hälsofrämjande perspektiv för en mer jämlik hälsa i ett ledande uppdrag. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Vi ser vidare att du är resultatorienterad och har erfarenhet av att planera och leda processer mot uppsatta mål. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd och nytänkande. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för verksamheten och kan kommunicera detta till andra chefer och medarbetare både internt och externt. Att ha ett personcentrerat perspektiv är självklart för dig och du vill vara med och tillsammans med våra invånare och medarbetare utveckla verksamheten.  Vi fäster stort värde vid personliga egenskaper. 

Vår verksamhet

Akademiskt primärvårdscentrum (APC) Utveckling tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. APC Utvecklings uppdrag är att stödja verksamheterna för att nå fastställda mål. Vi är förvaltningens stöd i primärvårdsgemensamma utvecklingssatsningar, projektarbeten och i specifika utredningsuppdrag. Vi arbetar också till stor del med omställningen till Effektiv och nära vård i Region Uppsala. Du kommer att ingå i en stor, multiprofessionell verksamhet med kunniga kollegor.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om oss, våra arbetsuppgifter och uppdrag är du välkommen att kontakta verksamhetschef för APC Utveckling Hanna Fagerlind, e-post hanna.fagerlind@regionuppsala.se

Fackliga representanter nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00. 

Ansökan

Ansök via länken nedan och bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens. Vi vill ha din ansökan senast 15 september 2022. 

Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.