Dietist med intresse för specialiserad öppenvård

Sista ansökningsdag 2022-10-14
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1148/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

VO Rehabilitering och Smärtcentrum består av tre sektioner: Hälsoprofessioner, Smärtcentrum och Rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk.  

Du kommer att ha din grundplacering inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum, på Dietistmottagningen som är en del av sektionen för hälsoprofessioner. På dietistmottagning är vi ca 25 st dietister som arbetar tillsammans och deltar i kunskapsutveckling.   
   
Att vara dietist på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt teamarbete, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov.  

Ditt uppdrag

Tjänsten avser placering på dietistmottagningen med placering främst inom endokrin- och diabetesmottagningen. I arbetsområdet ingår patienter med typ 1-diabetes, medfödda metabola sjukdomar, t ex PKU, samt patienter som utreds inför och följs upp efter överviktskirurgi. På mottagningen träffar du även patienter inför och efter obesitaskirurgi. Inom båda områdena arbetar du i team med läkare, sjuksköterskor och kurator eller psykolog. Utöver dessa kan täckning inom slutenvård ingå i uppdraget.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling inom endokrinologi ser vi det som meriterande.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, vara flexibel, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut och prioritera bland arbetsuppgifter. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.  
Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33  
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson 018- 611 97 34  
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.