Distriktsläkare

Sista ansökningsdag 2022-10-11
Arbetsplats Eriksbergs vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH398/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Eriksbergs vårdcentral söker en till läkarkollega och specialist i allmänmedicin!

Vi erbjuder ett tillsvidareanställning som distriktsläkare på heltid med start enligt överenskommelse. Möjlighet finns att anpassa tjänstgöringsgraden efter behov och önskemål. 

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Ditt uppdrag

Vi söker dig med specialistkompetens i allmänmedicin och svensk legitimation. För att trivas i rollen ser vi att du gillar utmaningen och glädjen i att följa dina patienter genom livets alla åldrar. Du är en god kommunikatör på svenska både i tal och skrift. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och vilja att driva utveckling på verksamheten. 

Vi söker dig som:
- uppskattar mottagningsarbete med kontinuitet 
- tycker om att handleda
- vill vara med och utveckla vårdcentralen 
- har lätt för att samarbeta med kollegor inom alla våra yrkesgrupper
- uppskattar tvärprofessionella arbetssätt

Vår verksamhet:

Eriksbergs vårdcentral ligger vid Västertorg i stadsdelen Eriksberg i Uppsala. Vi har ca 8 100 listade patienter och är ungefär 35 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Den breda variationen från barnfamiljer till äldre patienter skapar en stimulerande och utvecklande arbetsplats.

Hos oss hittar du en stabil och välfungerande vårdcentral som satsar på god arbetsmiljö. Vi tror att en rimlig arbetsbelastning och trivsel är vägen till långsiktig hållbarhet. Som akademisk vårdcentral ligger forskning och utveckling oss varmt om hjärtat, något vi gärna berättar mer om. 

Vårdcentralen har BVC, ansvar för två särskilda boenden, prickmottagning, diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, hjärtsviktsmottagning samt planerar en hälsomottagning. Varje vecka har vi läkarmöte med extra tid avsatt för fortbildning. Där tar ni läkare stöd av varandra för att utvecklas medicinskt och driva arbetet med vår läkarmottagning framåt. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. 

Som läkare på Eriksbergs vårdcentral får du också möjlighet att vara med och driva flera spännande projekt. Vi är sedan 2021 Äldremottagning vars syfte är att arbeta preventivt med äldre med komplexa behov. Som läkare ingår du i ett team med den fasta vårdkontakten för att optimera samordningen kring dessa patienter. Vi har en klinisk apotekare vilket är en stor tillgång i detta arbete. Många av våra patienter följs regelbundet av vår diabetessköterska eller hjärtsviktssköterska, i samarbete med dig som läkare. 

Vi arbetar aktivt med tillgängligheten och den stegvisa vården gällande psykisk hälsa som pilotvårdcentral för Effektiv och Nära psykologisk behandling. Genom en god tillgänglighet till psykolog och kurator hoppas vi kunna möta denna växande grupps behov. Vi har också rehabkoordinator som stöd för patient och läkare vid sjukskrivningar. 

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Våra vårdcentraler finns i hela länet där vi arbetar med patienten, i team  och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer tillsammans för din hälsa. 

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Sandra Waara på tel 018-611 79 65 om du vill veta mer om arbetet och verksamheten. 

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på din specialistkompetens, CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 11 oktober. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.