Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatrins ätstörningsenhet

Sista ansökningsdag 2022-10-19
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1001/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en utvecklingsinriktad sjuksköterska som vill vara med att bygga upp framtidens ätstörningsvård inklusive den nationella högspecialiserade ätstörningsvården?  

Vi är i en intensiv utvecklingsfas mot framtidens barn- och ungdomspsykiatri och erbjuder dig en unik möjlighet att på ett högst handfast sätt vara med och påverka framtiden för den barn- och ungdomspsykiatriska vården då vi söker en erfaren sjuksköterska för ätstörningsvården. Du kommer att ha en mycket viktig roll för framtidens ätstörningsvård där du tillsammans med ledning och kollegor kommer starta upp en ny vårdnivå i form av nationell högspecialiserad vård för svår ätstörning.

Barn- och ungdomspsykiatriska verksamheten

Barn- och ungdomspsykiatrin utgör i Region Uppsala en sektion inom verksamhetsområde psykiatri. Sektionen barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0–18 år i Uppsala län. Barn- och ungdomspsykiatrin består för närvarande av en affektiv enhet, en neuropsykiatrisk enhet, två mindre enheter som utför intensiv familjebaserad öppenvård, ätstörningsenhet, akutmottagning och slutenvårdsavdelning i Uppsala samt en allmänpsykiatrisk enhet i Enköping. Slutenvårdsavdelningen, akutmottagningen och ätstörningsenheten är belägna på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus. Kommer du med tåg eller buss så tar det ca 5 minuter att gå till mottagningen. Till Akademiska sjukhuset tar det ca 10 minuter att gå från centralstationen.

Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera olika yrkesgrupper.

Ätstörningsenhetens arbete

Behandlingen baseras på en metod som kallas familjebaserad behandling (FBT). FBT är den behandling som visat sig ge bäst resultat för barn och ungdomar med ätstörningsproblematik.

Vi arbetar i team med barnläkare, barnpsykiater, psykologer, sjuksköterskor/specialistsköterskor, skötare och undersköterskor.

Din roll som sjuksköterska

Du blir en av två sjuksköterskor på enheten. Du är trygg i din arbetsroll och har en viktig roll i teamet och gör tillsammans med dina kollegor bedömningar och planerar och genomför behandling.

Som sjuksköterska arbetar du även med samverkan mellan olika instanser inom BUP och andra verksamheter. Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och arbetar med utvärdering, utveckling av vårdprocessen samt implementering av evidensbaserad vård. Att handleda studenter och nya medarbetare är en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Du har en tydlig roll i din profession och en viktig funktion i teamet, samtidigt som du alltid har arbetskamrat som stöd och hjälp i svåra ärenden.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren legitimerad sjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård alternativt inom barn och ungdom. Erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad är ett krav och erfarenhet av patientgruppen med ätstörningsproblematik är meriterande.

Du är trygg i din yrkesroll vilket speglar ditt bemötande av familjer i kris. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande, har hög arbetsmoral och är motiverad i ditt arbete. Utöver ditt yrkeskunnande är du också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö på enheten. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 100%, Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. B-körkort kan behövas då resande i tjänsten kan bli aktuellt i samband med hembesök. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ylva Kuzmicki 018-611 91 04
Vårdansvarig Marianne Aronsson 018–611 25 33
Facklig kontaktperson nås via växeln 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.