Avdelningschef till neurointensivvårdsavdelning (NIVA)

Sista ansökningsdag 2022-10-13
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1168/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

NIVA

Neurointensivvårdsavdelning (NIVA) är en högspecialiserad neurointensivvårdsavdelning som vårdar patienter med skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg. Sjukdomar som behandlas är exempelvis tumörer, blödningar i hjärnan och olika kärlförändringar som pulsåderbråck i hjärnan, skallskador, ryggmärgsskador, status epilepticus och andra neurologiska tillstånd som kräver intensivvård. Neurointensivvården inriktas på att noggrant övervaka patienterna på olika sätt så att eventuella komplikationer kan förebyggas och upptäckas och åtgärdas direkt. 

Ditt uppdrag

Som avdelningschef på NIVA kommer du att arbeta med neurointensivvård i framkant. Du kommer att leda vår fortsatta utveckling tillsamman med ett professionellt team av trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer. Stort fokus i uppdraget ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.  

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård, gärna med tidigare erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet.

Din kompetens

Till rollen som avdelningschef söker vi dig som har ett stort intresse för ledarskap och styrning och som planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är mål- och resultatorienterad i både arbetssätt och prioriteringar och har mod att agera efter din egen övertygelse. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Vidare är du noggrann och strävar efter att uppfylla både mål och kvalitetsstandard. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, eller enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Mats Ryttlefors 018-611 98 83
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.