Barnmorskor välkomnas till obstetriken

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1319/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård och sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år. Obstetriska specialistmottagningarna består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, specialistmödravård, Aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år.

Vi har därutöver också en induktionsmottagning samt en gemensam akutmottagning för gynekologi och obstetrik (AGO). På vår BB-avdelning har vi både gravida kvinnor och nyblivna familjer. Vi ansvarar också för vården av lätt prematura barn i ett nära samarbete med neonatalavdelningen. En stor del av BB -vården av de friska kvinnorna och barnen sköts av barnmorskorna på BB på Väg (BB vård i hemmet). Vår förlossningsavdelning har tretton så kallade universalrum, varav två av rummen är nyrenoverade och utrustade med badkar. Om du som vill jobba på vår förlossningsavdelning har erfarenhet eller intresse av vattenfödsel så ser vi det som mycket positivt. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda de födande detta alternativ. Under hösten 2022 har vi påbörjat ett projekt kring one-to-one care.

Är vi rätt för dig?

Hos oss får du arbeta i mycket kompetenta team med barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära samarbete med våra kollegor. Vi har fokus på att ta hand om våra patienter på bästa möjliga sätt och med en mycket hög kvalitet. Inom obstetriken har du möjlighet att utveckla din profession genom arbete i flera delar av verksamheten. Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet.  Då vi är ett universitetssjukhus har vi också ett nära samarbete med Upsala Universitet. Att ge patienten, kvinnan, barnet, familjen det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Vem/vilka söker vi?

Barnmorska/sjuksköterska till BB
Både barnmorskor och sjuksköterskor välkomnas till vår BB avdelning. Vi har ett traineeprogram, som vi gärna berättar mer om vid intresse.
 
Barnmorska till förlossningen
Du är legitimerad barnmorska med eller utan erfarenhet från förlossningsvård. Hos oss får du en trygg inskolning utifrån dina behov.
 
Barnmorska till fostermedicin
Du är legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom ultraljud. RUL-certifiering är ett krav och du får gärna vara KUB-certifierad. Du har några års erfarenhet som ultraljudsbarnmorska.

Barnmorska till BB på Väg (BB vård i hemmet)/amningsmottagningen
Du är legitimerad barnmorska med minst två års erfarenhet från BB vård, gärna erfarenhet från rådgivning kring amning och första tiden med barnet.

Barnmorska till bedömningmottagning, induktionsmottagning, obstetrisk akutmottagning(AGO)
Du är legitimerad barnmorska med några års erfarenhet från förlossnings- och/eller mödravård,  gärna med erfarenhet från telefonrådgivning.

För samtliga tjänster
För samtliga tjänster gäller att du är intresserad av att arbeta i flera delar av vårdkedjan. Tillsammans kommer vi fram till hur din tjänst skulle kunna se ut, utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. För att trivas hos oss behöver du vara trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Du är självständig, strukturerad och ansvarstagande samt har ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och kollegor. Du stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter och att få vara en del av våra kompetenta team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är det länge sen du jobbade inom obstetriken?
Hos oss får du möjlighet till traineetjänst (sjuksköterskor) och individuellt upplagda introduktionsprogram, för att du ska få en bra start och känna dig trygg på din nya arbetsplats.

Vill du vara med och utvecklas med oss inom obstetriken?

För mer information kontakta:
Avdelningschef förlossningen Åsa Edström 0722–024 516, 018-617 27 27
Avdelningschef BB Anna Ekenberg Abreu 0706-114 920, 018-611 28 88
Avdelningschef obstetriska specialistmottagningarna, Katarina Volgsten 0721–414 984, 018–617 02 45
Fackliga representanter nås via växeln 018- 611 00 00 

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning 80–100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Vi kommer gemensamt fram till vilket eller vilka verksamhetsområden som är aktuella för just dig, utifrån dina önskemål och verksamhetens behov.
Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.
Hos oss får du möjlighet att inom slutenvården ingå i poängmodellen som innebär en förkortad veckoarbetstid och ett lönetillägg. Modellen innebär ökad möjlighet till återhämtning och ökad flexibilitet. Se mer om våra friskvårdsförmåner och möjlighet till löneväxling, läs om förmånerna här.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan, som du skickar via länken nedan. Sista ansökningsdag 2022-11-30. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.