Undersköterska till BB och förlossningen

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1322/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt Obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder cirka 4300 kvinnor barn per år och vi bedriver en aktiv BB-vård både på sjukhuset och i hemmet.

Inom obstetriken arbetar vi teambaserat med målet att skapa störst värde för patienten. Det innebär många gemensamma flöden och ett starkt samarbete inom sektionen för patientens bästa.

Ditt uppdrag

Vi arbetar i team, undersköterska, barnmorska och läkare och stöttar patienten och hennes partner genom födseln och eftervården. På avdelningen vårdas man även vid hotande förtidig förlossning och vid vissa sjukdomstillstånd.

Det är ett varierande arbete med både medicintekniska uppgifter samt att bistå vid undersökningar, förlossningar, utföra provtagningar och kontroller. Arbetet innebär också rådgivning och information till nyblivna föräldrar samt städ och förrådsuppgifter. Att vara undersköterska vid Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möte människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med sjukvårdserfarenhet, gärna med akutsjukvård, och du vill fördjupa dina kunskaper inom förlossnings- och nyföddhetsvård. Du behöver ha goda datakunskaper och om du har erfarenhet av journalsystemet Cosmic är det ett plus.

Din kompetens

Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Viktigt för oss är att du tycker om att arbeta med människor och att du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du bör ha en stark känsla för service och ordning. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.

Vi erbjuder

Du kan erbjudas ett vikariat som undersköterska under sex månader med start antingen på BB eller förlossningen. Möjlighet till rotation mellan avdelningarna finns. Oregelbunden arbetstid och helgtjänstgöring ingår, vi arbetar tre-skift. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Gruppchef Lovisa Frölund lovisa.frolund@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Madelene Jirhede 018-617 04 77
Facklig kontakt Kommunal Karin Sundling Nygren eller Maria Deras 018-611 11 42 (exp)

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.