Sektionschef smärtcentrum

Sista ansökningsdag 2022-12-12
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1356/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på smärta och rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. 

Om tjänsten

Som sektionschef på smärtcentrum kommer du ha en viktig funktion i att stärka smärtcentrum nationellt och framförallt internationellt. Som sektionschef och läkare på smärtcentrum verkar du i en stimulerande verksamhet med högspecialiserat fokus.  Verksamheten innehåller alla delar som karakteriserar ett fullständigt smärtcentrum (utifrån internationell standard). Som sektionschef är du närmaste chef för läkare och du har även ett övergripande ansvar för all verksamhet som bedrivs på smärtcentrum. 

Smärtcentrums verksamhet finns lokaliserat på tre olika områden i Uppsala, och verksamheten innefattar smärtmottagning, smärtkonsulter, neuromodulationsmottagning, smärtrehabiliteringsmottagning, smärtrehabiliteringsavdelning och en sömnmottagning. Inom sektionen finns det en tydlig forskningsprofil och sektionen har både professor och docent i smärtlindring. Den kliniska inriktningen i tjänsten är flexibel utifrån intresse och kompetens. Om du inte är specialist i smärtlindring kommer vi säkra att du får möjlighet till dubbelspecialisering. 

Som sektionschef sitter du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och du leder även en egen ledningsgrupp på sektionsnivå. Vi jobbar strukturerat i verksamhetsledningen med kvalitetsutveckling och använder svensk kvalitets ledningsmodell. Chefsuppdraget innebär att du har ansvar för ekonomi, medarbetare och produktion. Hos oss utvecklar vi alla chefer genom olika typer av chefs- och ledarskapsprogram. 

Dina kvalifikationer

Du som söker är antingen specialistläkare/ biträdande överläkare eller överläkare. Din   specialistkompetens kan vara inom anestesi, rehabiliteringsmedicin, internmedicin, onkologi eller liknande,  du får gärna även ha tilläggsspecialitet smärtlindring. Utöver specialistkompetens är det önskvärt med ledarskaps- och chefserfarenheter. Det är meriterande om du har forskningserfarenhet och att du är disputerad. För tjänst som överläkare på Akademiska krävs det att du är disputerad.

För att trivas hos oss behöver du ha en god kommunikationsförmåga, vara lätt att samarbeta med, vara forskningsintresserad, utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Du förväntas ha ett stort intresse för forskning och viktiga delar i ditt uppdrag är att bibehålla forskningsprofilen på sektionen samt att tillsammans med medarbetarna utveckla smärtvården för framtiden. Du är intresserad av att kombinera en ledande befattning med klinisk verksamhet. Du ska också ha intresse av att samverka med sjukvårdsregionen, universitetet och näringslivet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställningen 100% med ett tidsbegränsat förordnande som sektionschef och där del av tjänst är i klinik. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tjänstgöringen utgår från Smärtcentrum på Akademiska sjukhuset. Inom smärtcentrum har vi inga jourer utan arbetstiden är i huvudsak förlagd må- fre 08-16:30.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Cathrine Göransson, verksamhetschef 018-611 26 70 
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.