Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Habiliteringen för rörelsenedsättning
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH481/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?

Habiliteringens enhet för rörelsenedsättning erbjuder nu en tillsvidareanställning på heltid som arbetsterapeut i en tvärprofessionell enhet med en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet med tillträde enligt överenskommelse.

Din inriktning kommer främst att vara mot unga vuxna och vuxna med rörelsenedsättning, flerfunktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Insatserna kan ges individuellt eller i grupp till patienter, närstående och personal. 

Hos oss får du:

  • arbeta med en spännande och dynamisk målgrupp
  • stora möjligheter till vidareutbildning
  • lära av och utvecklas tillsammans med andra professioner i teamet
  • lägga upp dina arbetsprocesser och planera din arbetsdag självständigt
  • stort stöd och nära samarbete med arbetsterapeutkollegorna i enheten
  • en egen mentor under det första anställningsåret
  • en arbetsplats som präglas av utveckling och kvalitet med en egen kvalitetsorganisation
  • en arbetsplats där din kompetens tas tillvara, inte bara i patientarbetet, utan också i samarbetet med teamkollegorna och genom internutbildningar
  • en arbetsplats där det är lätt att kombinera arbetet med privat- och familjeliv
  • en arbetsplats med topp-poäng på arbetsmiljö i medarbetarundersökningarna

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om våra förmåner här.

Ditt uppdrag

Som arbetsterapeut hos oss ingår du i en tvärprofessionell enhet med en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Dina arbetsuppgifter blir att kartlägga patientens livssituation för att sedan tillsammans med patienten hitta strategier för att få vardagen att fungera bättre. Även utprovning och förskrivning av kognitiva hjälpmedel samt hjälpmedel för fysiska funktionsnedsättningar ingår i arbetet. En stor och viktig del av arbetet innebär att ge handledning, utbildning och information till patienterna själva, anhöriga och nätverk och att samverka med andra verksamheter inom såväl regionen som kommuner. Vi har regelbundet samarbete med hand-, och ortosmottagningen och du som arbetsterapeut har en viktig roll i det samarbetet. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Arbetet förutsätter att du har kunskap om hjälpmedel och kognitivt stöd. Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Du måste kunna arbeta självständigt men även ha en god samarbetsförmåga, då arbetet förutom samarbetet i det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten. Då det ingår en del resor i tjänsten behöver du ha B-körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god organisationsförmåga och kan planera ditt arbete självständigt. Du tycker om att tänka nytt som också kan omsättas i praktiken. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra. Det är viktigt att du lätt kan skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar. Denna anställning är placerad på enheten habilitering för rörelsenedsättning på Kungsgärdet i Uppsala.

Verksamheten präglas av utveckling och ett evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Madelene Palmkvist, madelene.palmkvist@regionuppsala på Enheten för rörelsenedsättning.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Sista ansökningsdag är 30 november.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.