Vi söker medicinska sekreterare till våra akutmottagningar

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministration
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1361/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

När du arbetar i Vårdadministrativ service (VAS) arbetar du på ett av Sveriges största universitetssjukhus som drivs med hög kompetens, specialistsjukvård, stora valmöjligheter och en enorm bredd.

Vi är ledande i Sverige i diagnosklassificering och arbetar utifrån Uppsalamodellen. Vi samarbetar med YH-utbildningar för medicinska sekreterare och är med och påverkar utbildningen för våra framtida kollegor.

I VAS anordnar vi fortbildningsdagar, föreläsningar och utbildningar såsom fördjupning i diagnosklassificering eller handledarutbildning. Vi har en egen utvecklingsgrupp som arbetar för alla medarbetares bästa. Vår yrkesroll förändras kontinuerligt vilket också medför att du som medarbetare hos oss ges stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke.

Ditt uppdrag

Tycker du om att vara i händelsernas centrum och ha varierande arbetsuppgifter så ska du söka till våra akutmottagningar!

Arbetstiderna för våra tjänster är förlagda till dag- och kvällstid samt vissa helger. Det ska löna sig att arbeta inom den akuta sjukvården! Därför erbjuder vi våra medarbetare som arbetar obekväm arbetstid ett lönetillägg utöver Ob-tillägget.

akutmottagningen för vuxenpsykiatri arbetar vi tätt tillsammans i team med medicinska sekreterare, läkare och omvårdnadspersonal. Tjänsten innefattar arbete i både öppen- och heldygnsvård. Du kommer att utvecklas och lära dig mycket om journaldokumentation, diagnosklassificering och hantering av tvångsvård (LPT, LVM, ÖPT, LRV).

akutmottagningen för vuxna arbetar du nära dina kollegor och vårdpersonalen. Ditt arbete innefattar journaldokumentation, diagnosklassificering, remisshantering och telefonservice till vårdpersonal, myndigheter och anhöriga. En av våra mer unika arbetsuppgifter innebär att vi deltar som dokumenterande sekreterare när sjukhuset går upp i stabsläge. Vi går även på larm i akutrummen för att avlasta sjuksköterskorna med dokumentation. Vi är med där det händer!

Inom akutsjukvården vet vi att det periodvis är högt tryck och vi vet att det kan bli stressigt. Därför lägger vi stor vikt i att ge våra nya medarbetare en bra introduktion och fortsatt handledning som är anpassad efter just dina förutsättningar så att du ska känna sig trygg i dessa situationer.

Dina kvalifikationer

Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare eller motsvarande och har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i skrift och tal. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom akutsjuksjukvård, tvångsvård eller erfarenhet av att arbeta som medicinsk sekreterare så kan det vara meriterande.

Du som person är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheterna i förändringar.

Vi erbjuder

akutmottagningen för vuxenpsykiatri erbjuds en tillsvidaretjänst på 100 %. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

akutmottagningen för vuxna erbjuds ett föräldravikariat på 100 % som sträcker sig fram till och med 2023-08-31.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vårdadministrativ chef Caroline Eriksson Berlin, 018-612 23 97, caroline.eriksson.berlin@akademiska.se
Vårdadministrativ chef Brita Kango, 018-612 23 98, brita.kango@akademiska.se
Gruppchef VAS, Jennie Saxborg, 018-611 53 85, jennie.saxborg@akademiska.se
Gruppchef VAS, Linnéa Rosvold, 018-617 10 85, linnea.rosvold@akademiska.se
 Fackliga kontaktpersoner Vision: Maria Ahlgren, 018-611 93 67, eller maria.ahlgren@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi intervjuar fortlöpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.