Docent och specialistläkare med forskningsintresse

Sista ansökningsdag 2022-12-11
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1378/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig, forskare och specialistläkare, med god pedagogisk förmåga och som vill vara med och expandera forskningsenheten vid verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vår verksamhet

Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin består av flera enheter; akutmottagning (52 000 besök/år), AIMA, akutvårdsavdelning, medicinavdelning, medicinmottagning inklusive SVF och öppenvårdsmottagning för hjärtsvikt.

Verksamhetsområdet stödjer och driver högkvalitativ patientnära forskning med fokus på vårdprocesser, personcentrerad vård och patientsäkerhet utifrån omvårdnads- och medicinskt perspektiv. Forskningsområdena är främst digitalt beslutsstöd, hjärt-kärlsjukdom, koagulation, metabolt syndrom och Fundamentals of Care. Inom akutsjukvård har vi stora databaser med goda möjligheter till flera forskningsprojekt.

Vi har ett tvärprofessionellt samarbete med seniora och juniora forskande läkare och sjuksköterskor, med projekt på lokal, nationell och internationell nivå. Bland gruppen av ST-läkare och specialistläkare finns ett ökat intresse för forskning, vilket gör att vi behöver fler handledarresurser. Därför söker vi dig som är intresserad av att vara med och bygga upp forskning samt handleda doktorander.

Ditt uppdrag

Uppdraget innebär handledning av doktorander, att delta i förbedömning av projektplaner till vetenskapliga ST-arbeten samt delta i Journal Club.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom akutsjukvård eller internmedicin. Du är docent och har utbildning i handledning. Erfarenhet av pedagogisk utbildning är meriterande såsom erfarenhet av att leda forskningsprojekt. Arbetet kräver mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, förutsätter utvecklad pedagogisk kompetens samt aktivt intresse för forskning och verksamhetsutveckling.

Vi erbjuder

Tjänsten innebär 50% forskning och 50% klinisk tjänstgöring inom akutsjukvård eller internmedicin vid verksamhetsområdet. Inom ramen för denna tjänst erbjuds 50% tid för forskning, där merparten av tiden fördelas till att handleda doktorander utifrån deras individuella studieplaner. På så sätt finns också möjlighet till egen akademisk meritering. Beroende på din akademiska meritering kan vi ansöka om att du blir adjungerad lektor eller adjungerad professor vid Uppsala universitet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Anette Skoglund 018- 612 21 64
Professor Lars Lind 018-611 49 59
Docent Åsa Muntlin 018-611 01 76
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.