Vårdprogramhandläggare vid RCC Mellansverige

Sista ansökningsdag 2022-12-14
Arbetsplats Regionalt cancercentrum (RCC) Mellansverige
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1379/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

RCC är föregångare inom nationell kunskapsstyrning. Vi stödjer framtagandet av nationella vårdprogram för de flesta cancerdiagnoser som tillsammans med cancerregistret och våra diagnosspecifika kvalitetsregister möjliggör en ständig förbättring av cancervården. Vi står för ett brett stödjande arbete som innefattar prevention, diagnostik och behandling av cancer samt rehabilitering och palliativ vård.

Ett evidensbaserat synsätt med aktivt deltagande av patienter och närstående är kännetecknande för våra insatser. Vi bedriver ett antal sjukvårdsregionala vårdutvecklingsprojekt samt ansvarar för utvecklingen av den nationella IT-plattformen INCA för kvalitets- och cancerregister.
Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt och där arbetsglädjen förenar oss. Vill du ha en stimulerande arbetsplats med möjlighet till utveckling samtidigt som du kan bidra till att göra cancervården bättre - då är det här ett jobb för dig.
RCC ligger i Uppsala, inom området Uppsala Science park och har ett femtiotal anställda. Arbetsspråket på RCC är svenska.
 

Om uppdraget

Sveriges sex Regionala cancercentrum delar på ansvaret för framtagande av nationella vårdprogram och andra stödjande dokument. RCC Mellansverige ansvarar för följande fem diagnoser: Kronisk Myeloisk Leukemi (KML), Myelodysplastiskt syndrom (MDS), lungcancer, peniscancer och prostatacancer. Vi stöttar även framtagande av nationellt vårdprogram för Graft-versus-host disease (GvHD). Utöver det specifika stödet till ovanstående områden är vi även ansvariga för att stötta med ekonomisk administration och bokning av resor till alla nationella vårdprogramgrupper inom cancerområdet.
Två personer delar på vårdprogramarbetet för dessa områden. Ytterligare en person arbetar med framtagande av Min vårdplan cancer för motsvarande diagnoser. Utöver dina närmaste kollegor är ordförande i respektive nationell vårdprogramgrupp viktiga samarbetspartners i jobbet.
Vi gör nu en förändring i uppdelningen av uppdrag och söker därför en person som primärt ska arbeta som vårdprogramhandläggare, men som även kan komma att arbeta som handläggare för Min vårdplan cancer.
I rollen ingår bland annat att:

  • stötta vårdprogramordföranden och vara administrativt stöd till vårdprogramgrupperna
  • göra en plan för det redaktionella arbetet med vårdprogrammet tillsammans med arbetsgrupp
  • ansvara för referens- och remisshantering av vårdprogram
  • ansvara för ekonomisk administration och stötta bokning av resor till vårdprogramgrupperna

 

Dina kvalifikationer

Du ska ha medicinsk utbildning, gärna sjuksköterska, para- eller biomedicinare, folkhälsovetare eller motsvarande, med erfarenhet av administrativt arbete i Word.
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • framtagande av nationella vårdprogram eller andra riktlinjer
  • administrativt arbete inom ekonomi, resebokningar och/eller referenshantering
  • projektledning eller koordinering av arbetsgrupper
  • kliniskt arbete inom cancersjukvården

 

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Mycket god och dokumenterad datorvana krävs. Du bör vara strukturerad, mål- och resultatorienterad samt kunna arbeta självständigt under ledning av enhetschef. God samarbetsförmåga och hög social kompetens är viktigt då uppdraget innefattar nära samarbete med övriga RCC-medarbetare och representanter i vårdprogramgrupper. I rollen som vårdprogramhandläggare är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Tjänstgöringsgrad 100%.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
 

Vill du veta mer?

Enhetschef: Jessica Nordlander, 018-15 19 38
Verksamhetschef: Johan Ahlgren, 018-15 19 71
 
Fackliga ombud:
Vårdförbundet: Catharina Östman, 018-15 19 36
SACO: Marit Holmqvist, 018-15 19 18

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 14 december 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista svarsdag.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Regionalt cancercentrum i Sjukvårdsregion Mellansverige arbetar för en bättre och mer jämlik cancervård i våra sju regioner genom att verka för målen i den Nationella cancerstrategin (SOU2009:12). Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Region Uppsala är värdregion för RCC Mellansverige som organisatoriskt ligger under Akademiska sjukhuset men har ett sjukvårdsregionalt uppdrag.