Psykolog till Barnspecialistmottagningarna i länet

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1385/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi utökar med en till mödra- och barnhälsovårdspsykolog – är du den vi söker?

Vår verksamhet

Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna finns inom Barnspecialistmottagningarna i länet. Dessa ingår i sektionen för Barns Vård och Hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset i Region Uppsala. Sektionen innefattar förutom Barnspecialistmottagningarna också Barnskyddsteamet samt Centrala Barnhälsovården. Det finns flera tvärprofessionella team där psykologer, läkare, fysioterapeuter, barnsjuksköterskor, undersköterskor och arbetsterapeut ingår. Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping.

Ditt uppdrag

Mödra-och barnhälsovårdspsykologerna har i uppdrag att arbeta hälsofrämjande, förebyggande och behandlande med blivande föräldrar, nyblivna föräldrar och familjer med barn i åldern 0–5 år. Vi ger rådgivning, psykologisk behandling på vårdnivå 1, riktat föräldrastöd, gruppinsatser, utvecklingsbedömningar och åtgärdsplanering. I arbetet ingår även att ge konsultation till MHV och BHV, att samverka med vårdgrannar och myndigheter, genomföra metodutveckling, hålla utbildningar samt handleda studenter. Som ny får du en mentor och självklart har vi handledning. Vi har mottagningar i hela länet som vi hjälps åt att bemanna.  

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har god erfarenhet av verksamhetsområdet eller motsvarande.

Din kompetens

Du bör ha bra förmåga att arbeta självständigt samt kommunicera och samarbeta med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. 70%. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Bitr. avdelningschef Karin Fängström 018-611 87 32 (karin.fangstrom@akademiska.se)
SACO/Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.