Sjuksköterska BUP/akutmottagning 50% forskning - 50% kliniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1386/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi erbjuder en unik möjlighet

För dig som vill kombinera klinisk forskning med tjänstgöring som specialistsjuksköterska inom barn och ungdomspsykiatrin erbjuder vi nu en unik möjlighet.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus. Det innebär att vi har ett uppdrag att bedriva forskning, undervisning och utveckling. Vi söker därför dig som vill kombinera din kliniska tjänst som specialistsjuksköterska på BUP med klinisk forskning inom vårdvetenskap. Inom verksamhetsområde psykiatri har vi två forskargrupper tillhörande Institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet. Dessa är psykiatri och barn och ungdomspsykiatri. Forskningen bedrivs i projektgrupper där docent Caisa Öster är ansvarig för den vårdvetenskapliga gruppen. De vårdvetenskapliga projekten/frågeställningarna är en del i den kliniska forskningen.

Vi söker i första hand en disputerad specialistsjuksköterska med önskan om att få göra postdoc på halvtid kombinerat med halvtidsarbete på BUP s slutenvårdsavdelning, och i andra hand en specialistsjuksköterska inom psykiatriskt vård som vill disputera och göra sin forskarutbildning på halvtid kombinerat med halvtidsarbete på Bups slutenvårdsavdelning. Har du intresse för vårdvetenskaplig psykiatrisk forskning hoppas vi att du söker denna tjänst. Är du intresserad av att diskutera forskningsprojekt och forskningens villkor är du välkommen att kontakta Caisa Öster eller professor Mia Ramklint.

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrins akutverksamhet ligger i psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset.

BUP’s akutmottagning
Akutmottagningen tar emot patienter upp till 18 år med olika psykiatriska diagnoser. Sökorsakerna utgår från akut psykiatrisk problematik, du kommer att möta unga och deras familjer i svåra situationer i livet. Arbetet här är varierande, utmanande och väldigt lärorikt. Mottagningen har bra rutiner för hur vi hanterar och bedömer ärenden. En stor del av tjusningen med att arbeta med akutsjukvård är att man också behöver hitta individuella lösningar i de akuta situationerna. Att skapa hållbara lösningar och god service för att erbjuda så bra vård som möjligt är en viktig del av vårt arbete här.

BUP’s akutavdelning
Avdelningen har 6 vårdplatser. Där vårdas framför allt de patienter som söker till akutmottagningen och är i behov av mer och längre insatser än vad som kan erbjudas i öppenvård. Avdelningen har ingen diagnosinriktning utan inskrivningsorsakerna är många, men till de vanligaste hör suicidprevention, depression, bipolär sjukdom, psykossjukdom och ätstörningsproblematik.

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid enheten arbetar sjuksköterskor dag och kväll samt i dagsläget två av fem helger. Inför tillsättning tas utdrag från misstanke- och belastningsregister.

Du får ett spännande och utmanande uppdrag och vi har en bra personalgrupp där vi handleder och stöttar varandra. När du börjar hos oss så kommer du få en strukturerad introduktion.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Eeva Böök, avdelningschef 018-611 25 46, eeva.book@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.