Akutpsykiatriskt team söker sjuksköterskor!

Sista ansökningsdag 2022-11-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS466/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu förstärker vi vårt befintliga mobila team med 4 stycken kompetenta och engagerade sjuksköterskor.

Vår verksamhet

Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Akutmottagningen ansvarar även för psykiatrisk jour- och konsultverksamhet mot övriga sjukhuset.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill vara med att utveckla ett akutpsykiatriskt team. Du kommer att arbeta med patienter som drabbats av akut psykisk ohälsa och göra bedömningar i hemmet, på annan plats eller i bilen under kvällstid. Dina arbetsdagar kommer att se olika ut och arbetsuppgifterna kommer att vara både varierande och stimulerande. Du kommer att arbeta tillsammans med andra professioner och göra akuta bedömningar. Som ett akutpsykiatriskt team kommer vi att ha ett nära samarbete med polis och ambulans. Akutteamet kommer att kallas till plats i syfte att utföra kvalificerade psykiatriska bedömningar av patientens tillstånd, du kommer även att bedöma patientens vårdbehov samt medicinskbehandling. Detta kommer att innebära ett närmare samarbete med polis och ambulans och hur vi ska kommunicera med varandra. Vi söker dig som vill arbeta med ett brett spektrum av psykiatriska diagnoser i det akuta skedet. Du drivs av utmaning och ett omväxande arbete och vill vara med att utveckla ett nytt arbetssätt för Region Uppsala. Akutpsykiatriska teamet har hela länet som upptagningsområde. Utbildningar som akutteamet kommer att ha är:

  • Suicidriskbedömning
  • Bemötande av patienter med personlighetssyndrom.
  • Hot och våld utanför sjukhuset.
  • Akutpsykiatrisk omhändertagande/akut behandling
  • Tvångsvårdslag/Nödvärn/Nödrätt
  • Kommunikation/ hur vi rapporterar patienter till bakjour.

Samt regelbunden handledning av specialistläkare.

Dina kvalifikationer

Du är specialistsjuksköterska inom psykiatri eller allmänutbildad sjuksköterska med minst 5 års erfarenhet inom psykiatri. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som att du är trygg i din yrkesroll och är van att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är flexibel och lösningsorienterad samtidigt som du ser vad som är aktuellt utifrån patientens akuta behov. Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder 100 % tillsvidareanställning på akut- och konsultpsykiatrin vilket innefattar akutpsykiatriska teamet, psykiatriska akutvårdsavdelningen samt akutmottagningen för vuxenpsykiatri. Då teamet arbetar kvällstid roterar du mellan de tre olika enheterna för att ha möjligheten att arbeta dag, kväll och natt om du vill rotera treskift. Vi ingår i akademiska sjukhusets poängmodell och vid tre skift inkluderas du i det förstärkta rotationstillägget på 4 000 kr.

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningstiden passerat. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister. Arbete enligt poängmodell med möjlighet till rotation.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nahid Asplund 018-611 21 28
Administratör Jessica Faundes Pino jessica.faundes.pino@akademiska.se
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.