Arbetsterapeut till Akademiska barnsjukhuset

Sista ansökningsdag 2022-11-30
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1393/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska barnsjukhuset är en arbetsplats med hög trivsel och skickliga medarbetare. Inom Barnsjukhuset ryms olika sektioner såsom neurologi, kirurgi, onkologi och specialiserad pediatrik. Inom sektionen för paramedicin finns tre arbetsterapeuttjänster. Förutom arbetsterapeuter består sektionen av bland annat dietister, logopeder, fysioterapeuter, kuratorer, psykologer och förskolelärare inom lekterapin. Arbetsterapeuterna tillhör Barnsjukhusets arbetsterapi- och fysioterapiavdelning. Verksamheten omfattar planerad och akut verksamhet för läns-, riks- och regionpatienter. 

Ditt uppdrag

Arbetsterapeuterna på Barnsjukhuset arbetar både inom sluten- och öppenvård, det senare ofta i nära samarbete med de olika specialistmottagningarna och medverkar då i olika team kring specifika diagnosgrupper. Verksamheten inrymmer såväl bedömning och undersökning som rådgivning och behandling. Att vara arbetsterapeut på Barnsjukhuset innebär att man arbetar med hela familjen, inte bara barnet. Det är ett spännande arbete med utmanande och varierande arbetsuppgifter och du får möta familjer i många olika situationer. Du kommer arbeta med patienter med besvär i rörelse/stödjeapparaten men också neurologiska skador. Vanliga arbetsuppgifter är att självständigt eller i teamet göra bedömningar inom ADL och handfunktion, prova ut hjälpmedel och ortoser, samt lägga upp träningsprogram för patienterna.  

Vill du ha ett roligt och inspirerande jobb i en grupp med härliga kollegor - tveka inte att skicka in din ansökan!

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Har du klinisk erfarenhet från barnsjukvård är det meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som är flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans i team. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Christine Gibson christine.gibson@akademiska.se
Bitr avdelningschef, samordnare för arbetsterapeuter och fysioterapeuter Cecilia Montgomery 072-243 68 73
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke
Vi är ett litet sjukhus i det stora. Men det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms allt. All kompetens ett sjukt barn kan behöva. Samarbete med respekt och omtanke. Intressanta möjligheter till utveckling. En riktigt bra introduktion för dig som är ny. Och oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.