Sjuksköterska till minnes- och geriatrikmottagningen, hem- och dagrehab

Sista ansökningsdag 2022-12-06
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1394/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala är en av landets mest heltäckande kliniker för medicinsk vård, utredning och rehabilitering av äldre patienter. Vi har tre vårdavdelningar och en omfattande öppenvårdsverksamhet inkluderande minnesmottagning samt hem- och dagrehabilitering.

Hem- och dagrehabilitering är en del av minnes- och geriatrikmottagningen och vänder sig till patienter med medelsvåra problem i subakut fas efter stroke eller annat behov av rehabilitering efter inneliggande vård av mer allmän karaktär. Öppenvårdsteamet tar vid då slutenvård inte är nödvändig. Rehabiliteringen bedrivs personcentrerat utifrån patientens behov, i sjukhusets lokaler eller i hemmiljö under en begränsad tidsperiod.

Teamet består av läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, logoped och dietist. Att arbeta i team med olika kompetenser är centralt i vårt arbetssätt och en god samverkan med andra vårdaktörer värdesätter vi högt.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter är att vara samordnare och omvårdnadsansvarig i rehabiliteringsteamet.
I arbetsuppgifterna ingår:
- Strokeuppföljning tre till sex månader efter insjuknande samt telefonrådgivning och hälsosamtal med patienter och anhöriga
- Du hanterar remisser till hem- och dagrehabiliteringen.  
- Du förväntas organisera och vara delaktig i gruppträning för personer med parkinsons sjukdom.
- Du förväntas organisera och driva osteoporosmottagning för äldre bensköra personer.
Samarbete med kollegor på vårdavdelningar samt vårdaktörer inom kommunerna är en del av det dagliga arbetet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse och erfarenhet av att arbeta med geriatriska patienter med framför allt strokediagnos, Parkinsons sjukdom och osteoporos. Du vill utvecklas i din profession och vara med i förbättringsarbetet inom geriatrisk öppenvård. Administrativ vana från öppenvårdsarbete är önskvärt.

Din kompetens

Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, är strukturerad och kan arbeta både självständigt och tillsammans med det tvärprofessionella teamet i ett växlande tempo. B-körkort krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 100%. Provanställning kan bli aktuell.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och denna tjänst är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Jessica Gustafsson, 018–611 70 71, jessica.gustafsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 6 december. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.