Sjuksköterska till minnesmottagningen

Sista ansökningsdag 2022-12-06
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1395/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Minnesmottagningen är en specialistenhet för utredning och uppföljning av patienter/personer med misstanke om demenssjukdom oavsett ålder, som alzheimers sjukdom men även ovanligare former av diagnoser så som t.ex. pannlobsdemens och lewy body sjukdom. Ordet "demens" innebär en försämring av minne och övriga kognitiva funktioner som påverkar dagliga aktiviteter. Våra patienter är i åldern från ca 50 år och uppåt och kommer till oss efter remiss från husläkare, företagsläkare, via egenremiss eller från andra enheter på Akademiska sjukhuset. Minnesteamet består av sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, neuropsykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, dietist och kuratorer.

Ditt uppdrag

En utredning hos oss innebär vanligtvis att patienten kommer till mottagningen för ett eller flera läkarbesök och får träffa arbetsterapeut och neuropsykolog för kompletterande tester. Vid behov bokas även besök till fysioterapeut, röntgen av hjärnan och ibland lumbalpunktion. En del visar sig ha en lindrigare kognitiv störning medan andra har en mer avancerad demens och ett större hjälpbehov - ingen patient är den andra lik. Vårt arbete är oerhört lärorikt och vi lär oss hela tiden mycket av våra patienter och deras anhöriga.

Efter diagnos fortsätter vi följa de som har nytta av kontakten med en specialistenhet, både av medicinska orsaker samt i de fall patienten och anhöriga behöver extra stöd och rådgivning. En demenssjukdom medför ofta oro, ångest och depression, något som kan ge en hög anhörigbelastning och kräva behandling - här fyller våra sjuksköterskor och kuratorer en viktig uppgift.

Mottagningsarbetet innebär kontakter med patient, anhöriga och andra vårdgivare. Vi har också mycket kontakter med kommunernas demensvårdsteam. En stor del av arbetet består av administrativa uppgifter såsom tidböcker, kallelser och telefonrådgivning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för vår patientgrupp och med tidigare erfarenhet av mottagningsarbete. Du vill utvecklas i din profession och vara med i förbättringsarbetet inom geriatrisk öppenvård. 

Din kompetens

Du är en ansvarsfull person med en god förmåga att arbeta självständigt, samtidigt som du gillar att samarbeta med andra professioner i det egna teamet och med andra vårdgivare. Du tycker också att det är roligt med ett arbete som har många administrativa inslag. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 100 %. Provanställning kan bli aktuell.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och denna tjänst är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Jessica Gustafsson, 018–611 70 71, jessica.gustafsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 6 december. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.