Koordinator för kliniska studier, Forsknings- och utbildningsavdelningen

Sista ansökningsdag 2022-12-01
Arbetsplats Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1401/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kansliet för kliniska prövningar är en enhet inom Forsknings-och utbildningsavdelningen på Akademiska sjukhuset. FoU-avdelningen omfattar flera enheter och har ca 25 anställda. Vårt uppdrag är att stödja klinisk forskningspersonal gällande avtal, ekonomi och administration i kliniska prövningar.

Som koordinator är du delaktig i enhetens målsättning att administrativt förbättra, effektivisera och skapa bästa möjliga förutsättningar för den kliniska forskningen på sjukhuset. Du deltar aktivt i att bygga upp en hållbar administrativ forskningsstruktur, där kliniska studier blir ditt fokusområde.

Ditt uppdrag

Som koordinator utgör du en länk mellan läkemedelsföretag/andra sjukhus och berörda forskare/kliniker inom Akademiska sjukhuset.

Din främsta uppgift är att stötta forskaren/verksamheten med att granska och förhandla uppdragsavtal med sponsorer samt kostnadsberäkna studier tillsammans med intern forskningspersonal. Rådgivning i forskningsrelaterade frågor ingår också som en del i ditt uppdrag. Du kommer att arbeta med forskningsfrågor internt, lokalt, regionalt och nationellt. Arbetsplatsen är dynamisk och du bör uppskatta att både initiera och delta i utvecklingsprojekt.

Genom samtliga dina uppgifter går som en röd tråd att aktivt arbeta för goda relationer och samarbeten mellan interna verksamheter på Akademiska sjukhuset, externa företag, universitet och andra aktörer inom kliniska studier.

Dina kvalifikationer

Du som söker har relevant universitets/högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet gällande avtal, regelverk och beräkning för kliniska studier samt erfarenhet av kliniska studier antingen från life-science branschen eller från arbete inom vården.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och kan sätta dig in i olika IT-stödsystem. Vi lägger stor vikt vid att du jobbar strukturerat och är noggrann med detaljer. Du måste ha god förmåga att hålla deadlines. Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift krävs.

Din kompetens

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, stresstålig och en god organisatör. Du är lösningsorienterad och har ett starkt engagemang för att utveckla samarbeten mellan sjukvård och företag.

Du är engagerad i ditt arbete och du motiveras av att bidra till att stödja den kliniska forskningens aktörer genom att förbättra processer och säkerställa förutsättningarna för att bedriva kliniska studier. Rollen ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga och vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf. FoU-direktör Peter Stålberg, tel: 018-611 46 11
Koordinator, Kansliet för kliniska prövningar, Moa Bülow, tel: 018 617 02 31
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.