Specialist eller överläkare till brännskadecentrum

Sista ansökningsdag 2022-12-21
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1403/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi har en stark roll på sjukhuset, med nära samarbete med flertalet specialistområden som t.ex. allmänkirurgi, ortopedi, bröstkirurgi och ÖNH. Verksamheten befinner sig i en stark utvecklingsfas inom klinik och forskning och har de senaste åren expanderat inom profilområdena nationell högspecialiserad brännskadevård, nationell högspecialiserad kraniofaciell kirurgi, samt mikrokirurgiska rekonstruktioner. Verksamhetsområdet inkluderar ca 200 medarbetare, samt flertalet nationella och internationella besökare. Som en starkt team-orienterad arbetsplats bedriver vi patientvård i multi- och interdisciplinära team, och ett flertal tvärprofessionella utvecklings- och forskningssamarbeten med olika aktörer inom sjukhuset och Uppsala universitet har etablerats. Som medarbetare på Akademiska sjukhuset har du möjligheterna att bli en del av komplex och världsledande kirurgisk verksamhet, med stora möjligheter för professionell utveckling. 

Brännskadecentrum på Akademiska sjukhuset är en av Sveriges två brännskadeenheter med uppdrag för nationell högspecialiserad vård. Dygnet runt tar vi emot patienter med svåra brännskador till vår brännskadespecialiserade intensivvårdsavdelning och plastikavdelning. Vi är en grupp med starkt engagemang inom forskning och utbildning, både i Sverige och Internationellt. Som exempel kan nämnas att vi har varit centrala i uppstarten av brännskadefonden och har nu ett nära samarbete med länder i Afrika där vi förser både läkare och sköterskor med utbildning inom plastikkirurgi och brännskadevård, samt driver uppbyggnad av brännskadeenheter.  

Ditt uppdrag

Som specialist eller överläkare på brännskadecentrum kommer du ha det spännande och givande uppdraget att fortsätta utveckla vår verksamhet. Tjänsten innefattar såväl kliniskt arbete som forskning och utbildningsuppdrag, och vi ser därför att du har ett gediget intresse för fortbildning av juniora kollegor. Vår huvudsakliga verksamhet ligger idag i akut brännskadevård, men vi ser fram emot att utöka detta till även sekundära rekonstruktioner. Det finns även möjlighet att delta i våra utlandsprojekt och arbete med brännskadevård i utvecklingsländer. Vi ser nu fram emot att välkomna ytterligare en entusiastisk och drivande kollega för att expandera vår verksamhet. 

Dina kvalifikationer

Krav: Legitimerad läkare med specialistkompetens  

Meriterande:

  • Sub-specialisering/genuint intresse för brännskadevård 
  • Specialist inom plastikkirurgi 
  • Erfarenhet av ledarskap/förtroendeuppdrag 
  • Erfarenhet av utbildning 
  • Disputerad

 

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid (ev deltid om sådant önskemål finns). Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Överläkare Maria Rydevik Mani, maria.rydevik.mani@akademiska.se
Facklig kontaktperson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.