Registerproduktägare, Regionalt Cancercentrum (RCC) Mellansverige

Sista ansökningsdag 2022-12-02
Arbetsplats Regionalt cancercentrum Mellansverige
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1406/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du göra skillnad och vara med och förbättra cancervården i Sverige? Vill du jobba i ett team och leverera bra lösningar tillsammans? Då passar du hos oss på RCC! Regionalt Cancercentrum Mellansverige är ett av sex RCC i Sverige med lokaler belägna i Uppsala Science Park, strax intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Som registerproduktägare på RCC medverkar du vid utvecklingen av kvalitetsregister och andra IT-lösningar inom vård och medicinsk forskning vilket innebär att du bidrar till att förbättra cancervården.

Kvalitetsregister utgör viktiga verktyg för att kvalitetssäkra och utveckla cancervården där diagnosspecifika lösningar tas fram av utvecklingsteam i Uppsala, Umeå och Göteborg. Individuella patientöversikter är ett annat exempel på en IT-lösning inom vården som underlättar kontakten med vården genom att ge en visualiserad översikt av patientens sjukdoms- och behandlingshistorik.

Vår verksamhet

Regionalt cancercentrum är en kunskaps- och utvecklingsorganisation i Region Mellansverige som tillsammans med register-, regions- och patientföreträdare samordnar, utvecklar och kvalitetssäkrar cancervården. RCC Mellansverige har ett 40-tal medarbetare där du kommer vara en del av en utvecklingsgrupp som idag består av fyra personer som bedriver sitt arbete i nära samverkan med produktägare vid RCC Stockholm och RCC Väst samt två externa konsulter. RCCs uppdrag omfattar även att stärka klinisk cancerforskning, såväl nationellt som sjukvårdsregionalt för att vetenskapliga framsteg snabbt ska komma cancerpatienter till del.

Ditt uppdrag

Som produktägare tar du emot, hanterar och prioriterar önskemål om tillägg och ändringar i kvalitetsregister andra IT-lösningar. Du ansvarar för releaseplanering och medverkar vid testning. Arbetet sker i nära samverkan med utvecklingsteamet och kliniska företrädare för olika cancerdiagnoser.

Produktägaren är delaktig i det dagliga utvecklingsarbetet och definierar tillsammans med utvecklingsgruppen aktuella mål. Det innebär till exempel att inför varje utvecklingssprint ta fram de viktigaste funktionerna och att kontinuerligt omprioritera och förfina kraven under projektens gång. 

Du kommer att arbeta nära ett erfaret SCRUM-team och tillsammans med utvecklare och andra produktägare och även samarbeta med utvecklingsgrupper i Umeå och Göteborg. Teamet arbetar med många varierande uppgifter och projekt där det finns möjlighet att påverka och ta egna initiativ. Det finns möjlighet att delvis jobba på distans.

Vi lägger stort fokus på att teamet ska trivas tillsammans och tycker att det är viktigt med balans mellan jobb och fritid. Vill du gå på ett träningspass på lunchen får du oftast med dig en kollega för att balansera vårt intag av fikabröd på eftermiddagen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och en förståelse för IT och utveckling. Gärna att du redan provat på produktägarrollen eller har en tidigare bakgrund som kravanalytiker. Du har med dig en god förståelse för verksamhetsbehov och kravhantering från tidigare erfarenheter inom verksamhet och IT. Du vill fördjupa dig mot kravsidan och är intresserad av uppgifter med mycket kundkontakter.

Din kompetens

Eftersom du i rollen som produktägare kommer att vara navet mellan kliniska företrädare för olika cancerdiagnoser och utvecklingsteamet är det viktigt att du är en strukturerad och drivande person som är duktig på att formulera behov i form krav. Du är lösningsfokuserad och trivs med att jobba i ett agilt team. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också ha en god samarbetsförmåga. Du har en positiv och prestigelös inställning och trivs i en kommunikativ och koordinerande roll där du kan skapa konsensus. 

Andra viktiga egenskaper är analytiskt tänkande, initiativförmåga samt förmåga att själv strukturera och planera arbetet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av agil utveckling och nära samverkan med utvecklare. Det är en fördel - men inget krav - om du har erfarenhet av IT-utveckling inom hälso- och sjukvården samt om du har erfarenhet från testledning, kvalitetssäkring och produktcertifieringsarbete (t.ex. MDR).

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Rekryterande chef: Mats Lambe, tel. 070-771 56 55
Nationell IT-chef: Torbjörn Eles, tel. 073-839 74 60
Facklig företrädare: Marit Holmqvist, tel. 018-15 19 18
Senior registerproduktägare: Anna Hedström, tel. 070-929 82 78

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan senast den 2 december 2022.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.