Samordnande sjuksköterska till centrala barnhälsovårdsteamet

Sista ansökningsdag 2022-12-01
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1408/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig, distriktssköterska eller barnsjuksköterska, med genuint intresse för att utveckla och stödja barnhälsovårdens verksamhet, som vill komma in i vår verksamhet genom att börja med ett vikariat! 

Vår verksamhet

Centrala Barnhälsovården (C-BHV) ingår i sektionen för Barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom centrala barnhälsovården även barnskyddsteamet, barnspecialistmottagningarna i länet samt mödra- och barnhälsovårdspsykologerna. Inom sektionen pågår många intressanta projekt med inriktning mot framtidens hälso- och sjukvård och det finns en tydlig profil mot verksamhetsnära klinisk forskning. 

Centrala Barnhälsovårdensteamet
Vi är ett tvärprofessionellt team bestående av barnhälsovårdsöverläkare, vårdutvecklare, samordnande sjuksköterska, samordnande logoped, samordnande mödrabarnhälsovårdspsykolog, teamledande läkare och administratör.

Centrala barnhälsovården utvecklar och kvalitetssäkrar barnhälsovården i Region Uppsala genom att stödja barnhälsovårdens personal och chefer, för att säkra alla barns rätt till hälsa och utveckling och stötta föräldrar i sitt viktiga uppdrag. Vår vision är att centrala barnhälsovårdens arbete ska bidra till att alla barn i hela Region Uppsala uppnår sin fulla potential, föräldrar känner sig trygga i sin roll och barnhälsovårdens personal har rätt kompetens och de rätta förutsättningarna för att åstadkomma detta. Vi erbjuder stöd i vardagen, informerar om nya riktlinjer och rutiner, ordnar bas- och fortbildningsinsatser, står för metodutveckling och implementeringsstöd samt samverkar med vårdgrannar och olika aktörer både inom och utanför vår egen organisation, såväl regionalt som nationellt. Vi är länken mellan barnhälsovården och beslutsfattare och står för kvalitetsuppföljningen av verksamheten. 

Ditt uppdrag

Samordnande sjuksköterskan är en central person i att stödja barnhälsovårdens personal och chefer i sin vardag genom att svara på frågor och lyfta ärenden till andra relevanta samverkansarenor eller beslutande organ. Samordnaren bidrar vidare till introduktion av ny personal, deltar i vår undervisningsverksamhet och vårt nationella arbete med riktlinjer och utveckling av barnhälsovården. Samordnaren är en viktig länk till primärvården (husläkarkansliet) och till vårdkedjor kring barn 0-5 år, som tidig hemgång från BB, amning, förskolan, elevhälsans medicinska insatser, mm. Samordnande sjuksköterskan har också en viktig roll i att stödja implementeringen av nya metoder och arbetssätt inom barnhälsovården.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i öppen hälsovård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom samt har minst två års erfarenhet av att arbeta på barnavårdscentral. Du har också stort intresse för att arbeta med utvecklingsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i utvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du har magister- eller masterexamen. 

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift och har lätt för att samarbeta.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat under 10 månader med möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgrad är 60% och vi ser gärna att du kombinerar uppdraget med bibehållen klinisk verksamhet. 

Tillträdesdatum är 8 januari eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Monica Mäki Karlstrand, 018-611 28 61 
Ledningsläkare Anna Sarkadi, 018-611 59 65  
Samordnare Gordana Gjurovski, 018–611 59 78
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.