Biträdande avdelningschef till thoraxintensiven

Sista ansökningsdag 2022-12-05
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1405/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård och tillhör verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi. Avdelningen har 6-8 vårdplatser och ca 90 medarbetare. Vi är en specialistavdelning för svårt sjuka hjärt- och lungpatienter som kräver intensivvård och vi har dessutom utvidgat vår uppvakningssal (TUVA) med nattöppna platser två dagar/vecka för de patienter som kräver övervakning. 

Vi uppnår våra mål genom trygga och engagerade medarbetare samt genom att skapa en arbetsmiljö där vi tillsammans kan växa både personligt och professionellt. Vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för såväl verksamhet som individ.

Ditt uppdrag

Tillsammans med oss i chefsgruppen kommer du ingå i ledningsgruppen på TIVA/TUVA. Du kommer att få leda engagerade och drivna medarbetare som uppskattar lyhördhet, tillgänglighet och en handlingskraftig chef. Du utmanar, ifrågasätter, uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Din övertygelse är liksom vår att arbeta med våra medarbetare och arbetsmiljön för att kunna nå det övergripande målet. Du ska även vara intresserad av att arbeta med kontinuerliga förbättringar och ha en förmåga till god kommunikation. Förutom uppdraget som biträdande avdelningschef på 75% arbetar du som koordinator 25%. Du är direkt underställd avdelningschefen som är ytterst ansvarig för avdelningen. 

  • Du har eget personalansvar för cirka 25 medarbetare och håller årliga medarbetar- och lönesamtal. Som operativ chef är du koordinator och planerar, organiserar och leder det dagliga avdelningsarbetet.
  • Följer upp och utvecklar rutiner, kvalitetsarbete och patientsäkerhet.
  • Har stort engagemang för en god och hållbar arbetsmiljö som du visar genom att vara närvarande och lyhörd.
  • I samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare, övriga chefer och avdelningschef arbetar du för bästa resursanvändning och verksamhetsutveckling.
  • Beroende på tidigare erfarenhet kommer du att erbjudas utbildning.

 

Dina kvalifikationer

Du är utbildad intensivvårdssjuksköterska med några års yrkeserfarenhet. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

Din kompetens

Du har ett intresse för både intensivvård och ledarskap. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med det som krävs för att ni på bästa sätt ska kunna nå era gemensamma mål.  Du skapar engagemang, delaktighet och du förblir motiverad och effektiv även vid motgångar och arbetar på tills uppgifter är avslutade eller resultat uppnådda. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, har självinsikt och skiljer mellan det personliga och professionella. Du väger samman information och visar omdöme vid agerande och när du tar beslut. Vi är måna om att få rätt dynamik i vår chefsgrupp och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef med en grundanställning som specialistsjuksköterska inom intensivvård. Det är ett roligt och utvecklande jobb där du ingår i ett sammanhang och får stöd att klara av uppdraget och utveckla ditt ledarskap. Vi erbjuder också en arbetsmiljö där goda idéer fångas upp och ett stöd i att driva arbetet framåt. Tillträde och lön enligt överenskommelse.  Vårt sjukhus ligger mitt i centrala Uppsala, några minuters promenad från centralstationen - vilket innebär utmärkta pendlingsmöjligheter även för dig som bor utanför Uppsala. Som anställd får du fri tillgång till vår friskvårdsanläggning Friskhuset, ett välutrustat gym som har generösa öppettider och finns placerad mitt på sjukhusområdet. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Marie Hellbom, avdelningschef, 018-611 40 09
Facklig representant för Vårdförbundet nås via växeln 018-6110000

Välkommen att läsa mer om thorax verksamhet här

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.