Biträdande avdelningschef till neurogeriatriska avdelningen

Sista ansökningsdag 2022-12-12
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1411/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta inom verksamhetsområdet geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation.

Verksamhetsområdet geriatrik ska nu starta en ny avdelning huvudsakligen med inriktning på strokevård. Vi planerar att öppna den nya avdelningen mars 2023.

Ditt uppdrag

Du ansvarar för en god arbetsmiljö och ett arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetares delaktighet och ansvarstagande. I ditt ansvar ingår att sjukhusets målkort är känt och att alla medarbeta i din grupp har eget individuellt målkort som följs upp. Som biträdande avdelningschef är det viktigt att bidra till en långsiktig kompetensförsörjning inom avdelningen. Du är delaktig i lönesättning och genomför årligen medarbetar- och lönesamtal. Du har rehabiliteringsansvar för merbetarna i din grupp. Självklart är du ett stöd för personalen vid bedömning och prioritering av arbetsuppgifter. Du leder tillsammans med chefskollegor dagliga styrningar, reflektioner och avdelningsmöten.

Som biträdande avdelningschef kommer du i samarbete med avdelningschef säkerställa en god och säker vård med hög kvalitet för våra patienter. Du kommer att driva utvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen och se till att rutiner och beslut efterföljs. Du kommer kontinuerligt följa upp kvalitetsarbete, ombudsområden, inom avdelningen och arbeta evidensbaserat. Du genomför och följer upp beslut och är delaktig i utvärderingen. Du är orsaks- och åtgärdsansvarig i avvikelsesystemet Medcontrol och har ett nära samarbete med avdelningens specialistsjuksköterskor.
Arbetstid:  Måndag – fredag

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Meriterande om du har en specialistsjuksköterskeexamen i vård av äldre eller tidigare arbetat med äldre personer alt har några års erfarenhet av strokevård. Vi ser att du som söker har 3 års erfarenhet av att arbeta som klinisk sjuksköterska och gärna med tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare eller chef. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift. 

Din kompetens

Du är driven, målmedveten, flexibel och gillar utmaningar.
Du gillar att arbeta hands on i akuta och icke akuta skeende samtidigt som du ansvarar för omvårdnaden, identifierar omvårdnadsbehov, upprättar omvårdnadsplaner och arbetsleder omvårdnad. Du som söker trivs på glädjefyllda arbetsplatser, är driven, engagerad och har ett personcentrerat förhållningssätt både till personal och patienter. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta tillvara dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Du är intresserad av och har reflekterat kring betydelsen av olika arbetssätt och dess påverkan på avdelningsarbete.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Hör av dig till:
Carina Bolander, avdelningschef Stroke geriatriken 018- 617 53 85
Carina Jangborg, verksamhetschef geriatriken 018 – 617 10 67
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vänta inte med att skicka in din ansökan, intervjuer och tillsättning sker fortlöpande. `

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.