Verksamhetsarkitekt vid enheten för digital utveckling

Sista ansökningsdag 2022-12-06
Arbetsplats Administrativa avdelningen. Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1412/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu dig som brinner för verksamhetsutveckling och innovation och som vill axla rollen som verksamhetsarkitekt vid Akademiska sjukhuset. Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: en digital transformation genom strukturerad utveckling och innovation av ett av Sveriges främsta universitetssjukhus. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Vår verksamhet

Enhetens uppdrag är att skapa förutsättningar för Akademiska sjukhuset att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik, återbruka samt avveckla befintliga system. Vårt fokus ligger på patientens resa genom det digitala sjukhuset, personalens vardag i det digitala sjukhuset, samt kompetensutveckling och innovation inom det digitala sjukhuset. Vi rapporterar till Akademiska sjukhusets administrativa direktör.

Ditt uppdrag

I rollen som verksamhetsarkitekt ska du ha förmågan att kunna beskriva och analysera universitetssjukhusets verksamhet ur ett helhetsperspektiv och bidra med stöd för att finna såväl vedertagna som innovativa lösningar på komplexa problem. Du har med fördel erfarenhet av att analysera och strukturera information, förmågor, processer och system, samt av att införa och använda dessa i en komplex verksamhet. Du har även god förståelse för hur verksamhetens behov omsätts till systemstöd och erfarenhet av kravställning av komplexa verksamhetskritiska system.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl interna som externa arkitekter, domänexperter, verksamhetskunniga, och andra intressenter såsom patientgrupper, Region Uppsalas övriga förvaltningar, andra sjukhus och sjukhusregioner, såväl nationella som internationella intressenter.

I rollen som verksamhetsarkitekt kommer du att:

 • Stödja verksamheten genom utvecklings- och innovationsprocessen.
 • Beskriva, analysera och utveckla verksamhetsprocesser; för en eller flera domäner/system, både nuläge och målbilder
 • Strukturera information, modellera informationsbehov, arbetsflöden, processer, system-av-system, etc.
 • Visualisera verksamheten med hjälp av modeller och beskrivningar
 • Ge stöd i kravprocessen och säkerställa att kravställningen översätts till relevanta krav på systemlösningen
 • Säkerställa och dokumentera att den information som hanteras i olika system harmoniserar med beslutade standarder, lagar och rekommendationer
 • Genomföra utredningar av analytisk karaktär och tillhandahålla beslutsunderlag
 • Medverka i förstudier och vid utvärdering av nya systemlösningar
 • Delta i olika fora med användare av universitetssjukhusets system och i nationella fora inom vård, hälsa och omsorg, men även standardiseringsorgan etc.
 • Medverka i många samtidiga projekt av varierande karaktär och storlek

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse och dokumenterad erfarenhet av:

 • Att arbeta med utveckling och innovation med fokus på att förenkla, tydliggöra och skapa ordning
 • Process-, informations- och systemkartläggning
 • Verksamhetskritiska, komplexa och säkerhetstunga verksamheter

Du har en för rollen lämplig utbildning från högskola/universitet.
Har du dessutom erfarenhet av att hålla i presentationer, facilitera möten och leda workshops är det ett stort plus.
Har du projektledarerfarenhet, förändringsledarerfarenhet och/eller kunskap inom EA, HCI/HMI, BI, ILS, SCM och/eller informationssäkerhet är även det en fördel.

Din kompetens

Du är initiativtagande och drivande med en vilja att samarbeta och prestigelöst dela med dig av din kompetens och information. Du som person präglas av att ditt arbete ska tillföra verksamhetsnytta och göra skillnad. Du har tydligt verksamhetsfokus, förmåga att leverera, hålla deadlines samt vara realistisk i åtaganden, tidsplaner och lösningar. En analytisk förmåga är viktig för att kunna analysera givna problemställningar och därefter strukturerat kunna redogöra för resultat och slutsatser samt ge rekommendationer. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som har god förmåga att sätta dig in i verksamhetens behov och utmaningar. Du brinner för att utveckla verksamheten och att bidra med din kompetens till teamet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Anställningen är hybrid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Magnus Larsson, enhetschef, 018-617 04 32
Frida Antesson, administrativ direktör, 018-611 57 45
Karin Söderlund, HR-partner, 018-611 61 31
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.