Sjuksköterska till kvinnosjukvårdens akutverksamhet

Sista ansökningsdag 2022-12-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1046/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Tycker du liksom oss att gynekologi och obstetrik är spännande områden, vill lära dig mer, och utvecklas med oss? Vi söker nu sjuksköterskor till gynekologiska specialistmottagningarna

Vår verksamhet 

Gynekologiska specialistmottagningar består av familjeplaneringsmottagning, bäckenbottenmottagning, endometrioscentrum, mottagningsoperation och akutmottagning. På akutmottagningen tar vi varje månad emot ca 450 patienter med akuta gynekologiska och obstetriska besvär, exempelvis buksmärtor, blödningar, problem i tidig graviditet och infektioner. I samarbete med nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) tar vi även emot kvinnor som utsatts för sexuellt våld. Vi har sett ett ökat behov av att samordna de akuta besöken inom kvinnosjukvården och har därför inlett ett arbete för en gemensam akutmottagning för gynekologiska och obstetriska patienter.

På mottagningsoperation utför vi mindre ingrepp i lokalbedövning, till exempel värmebehandlingar, insättning och uttag av spiraler, och avlägsnanden av polyper. Akademiska sjukhuset och vårt endometrioscentrum bedriver nationell högspecialiserad vård (NHV) vid viss endometrios. Uppdraget inriktar sig på avancerad kirurgi som cirka 250 patienter i Sverige är i behov av varje år. Vi tar också emot remisser till endometrioscentrum för bedömning.

Ditt uppdrag

Vi söker nu sjuksköterskor som vill arbeta vid vår akutmottagning, vid vår mottagningsoperation och i vårt endometriosteam.

På akutmottagningen kommer du att tillsammans med kollegor arbeta med att ta emot och bedöma patienter som söker för olika akuta gynekologiska besvär. Vi bedriver även viss dagvård för patietner med t ex graviditetsillamående och abortsökande samt ger telefonrådgivning. På mottagningsoperation arbetar du tillsammans i team med läkare och undersköterska. Du förbereder patienten och övervakar henne under och efter undersökningen. I endometriosteamet kommer du tillsammans med övriga professioner följa patienterna under behandlingstiden och bland annat arbeta med telefonrådgivning, koordinering och samordning, och uppföljningar etc.

Vill du hellre vara med och utrota cervixcancer? Då kan tjänsten i vårt dysplasiteam passa dig bättre, här kan du läsa mer om den. 

Dina kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna och naturligtvis är du nyfiken på hur vi tillsammans bygger kvinnosjukvården starkare framöver!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100%. Rotation dag/kväll/helg. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Vi har en arbetsplats där vi alla sätter stort värde på samarbete, gemenskap och trivsel. Tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö där du som medarbetare är en viktig del i att driva och utveckla verksamheten framåt för att erbjuda den bästa vården för våra patienter. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Linda Schönberg 018-611 34 43
Facklig kontaktperson Vårdförbundet når du via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.