Specialistläkare kardiologi

Sista ansökningsdag 2022-12-05
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1416/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Hjärtsektionen är en del av verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Här bedrivs avancerad utredning och behandling av hjärtsjukdomar inom ischemi, svikt och arytmi. Vi har en omfattande forskning med lokalt, nationellt och internationellt deltagande.

Inom sektionen finns en slutenvårdavdelning med 26 vårdplatser, en avdelning för elektiv dagvård och veckovård, hjärtmottagning samt interventions- och arytmilaboratorier. Vi har egen primär- och bakjourslinje samt PCI-jour dygnet runt.

Ditt uppdrag

Vi utlyser en specialistläkartjänst med inriktning mot akut kardiologi och ischemisk hjärtsjukdom. Arbetet omfattar bl a tjänstgöring på HIA/slutenvårdavdelning, elektiv vårdavdelning liksom mottagningsarbete med huvudsaklig inriktning mot prevention av hjärtkärlsjukdom. I tjänsten ingår jourarbete.

Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Här får du också möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av medicinstuderande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del.

Dina kvalifikationer

Specialist i kardiologi med bred klinisk erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning och administrativa eller ledningsuppdrag och ett intresse för forskning. Erfarenhet av ekokardiografi liksom specialisering inom internmedicin är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, förmåga till interprofessionell samverkan och teamarbete.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 100%, som specialistläkare inom verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi med placering inom kardiologisektionen. Tillträde och lön efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Stefan Lönnerholm, 018-611 00 00
Facklig företrädare Upplands Allmänna Läkarförening, Elena Sciaraffia, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.