Se hit du som läser sista året på utbildningen till röntgensjuksköterska!

Sista ansökningsdag 2023-01-16
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1427/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Studerar du till röntgensjuksköterska och tar examen i sommar? Är du nyfiken på att efter din examen börja arbeta på ett av landets större universitetssjukhus, Akademiska sjukhuset i Uppsala, då ska du läsa vidare!

Vår verksamhet

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Bild- och funktionsmedicinskt centrum på Akademiska sjukhuset erbjuder:

  • Kompetensfredagsföreläsningar för att främja internutveckling.
  • Möjligheter till deltagande på kongresser och externa kurser/utbildningar.
  • Möjlighet till vidareutbildning på avancerad nivå såsom Magister, Master och PhD.
  • Egna HLR-instruktörer som utbildar på plats.
  • Subventionerad fysisk träning eller friskvård och tillgång till personalgym.

Om du bor i annan region än Uppsala får du en cykel eller busskort betalt och i vissa fall kan du även få hyresbidrag om du flyttar hit.

Vidare erbjuds klinisk och akademisk vidareutveckling för röntgensjuksköterskor, bland annat genom sjukhusets kompetensstege som lyfter varje medarbetares professionella potential och specialintressen.

Ditt uppdrag

Du kommer ingå i ett team med erfarna och kompetenta röntgensjuksköterskor, undersköterskor, radiologer med flera, som tillsammans arbetar med patienten i centrum.

I väntan på legitimation kommer du att få en anställning som undersköterska som när du erhållit din legitimation övergår till en anställning som röntgensjuksköterska. Du kommer få en välplanerad introduktion på den avdelning som du börjar arbeta på och steg för steg kommer du att lära dig de olika undersökningar och behandlingar som utförs på din nya arbetsplats.

Din kompetens

Röntgensjuksköterskestudent, termin 5-6. Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom bild- och funktionsmedicin som t ex undersköterska/röntgenbiträde.

Vi erbjuder

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete på någon av bild- och funktionsmedicinskt centrums olika avdelningar. Ange i din ansökan om det är något särskilt område eller modalitet du är extra intresserad av att arbeta inom.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor tveka inte att kontakta oss:

Linus Jakobsson, Avdelningschef thorax och bukavdelningen
telefon 018-611 90 52 linus.jakobsson@akademiska.se

Veronica Abrahamsson, Avdelningschef muskeloskeletal och barnavdelningen
telefon 018-617 24 14 veronica.abrahamsson@akademiska.se

Anna Eriksson, Avdelningschef nuklearmedicin
telefon 018-611 26 84 anna.m.eriksson@akademiska.se

Malin Hansen, Avdelningschef neuroavdelningen
telefon 018-611 97 86 malin.hansen@akademiska.se

Är du nyfiken på bild- och funktionsmedicinskt centrums verksamhet och att veta mer om hur vi arbetar? Då är du välkommen att auskultera en dag hos oss!

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.