Sjuksköterskor till barn- och ungdomspsykiatrins slutenvård

Sista ansökningsdag 2022-12-17
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1316/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrins akutverksamhet ligger i psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset. Nu söker vi två sjuksköterskor till vår trivsamma arbetsplats!

BUPs akutmottagning
Akutmottagningen tar emot patienter upp till 18 år med olika psykiatriska diagnoser. Sökorsakerna utgår från akut psykiatrisk problematik, du kommer att möta unga och deras familjer i svåra situationer i livet. Arbetet här är varierande, utmanande och väldigt lärorikt. Mottagningen har bra rutiner för hur vi hanterar och bedömer ärenden. En stor del av tjusningen med att arbeta med akutsjukvård är att man också behöver hitta individuella lösningar i de akuta situationerna. Att skapa hållbara lösningar och god service för att erbjuda så bra vård som möjligt är en viktig del av vårt arbete här.

BUPs akutavdelning
Avdelningen är en heldygnsvårdavdelning med  6 vårdplatser. Där vårdas framför allt de patienter som söker till akutmottagningen och är i behov av mer och längre insatser än vad som kan erbjudas i öppenvård. Avdelningen har ingen diagnosinriktning utan inskrivningsorsakerna är många, men till de vanligaste hör suicidprevention, depression, bipolär sjukdom, psykossjukdom och ätstörningsproblematik.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta både på akutmottagningen och avdelningen. Här arbetar vi för att utfallet av vårdinsatserna blir de bästa möjliga. Detta innebär bland annat att du kommer bygga allians med patienter och vårdnadshavare. Du kommer att bedöma olika symtom på psykisk ohälsa och vara delaktig i att planera och utföra olika åtgärder. Du kommer att representera omvårdnadsperspektivet för de patienter du har ansvar för.

I samarbete med kollegor från olika professioner och yrkesgrupper bedömer och planerar du patientens behov av omvårdnad och medicinsk behandling. Du arbetar nära patienten och samverkar med öppenvården och andra samhällsinsatser. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens olika steg, administrerar läkemedel och leder och fördelar arbetet. Att handleda studenter är också en del av arbetsuppgifterna. Du är också med och utvecklar den somatiska och psykiatriska omvårdnaden på avdelningen tillsammans med dina sjuksköterskekollegor .

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri och barn. Meriterande är specialistutbildning i psykiatri. 

Din kompetens

I arbetet  bemöter du patienter och kollegor med omtanke och respekt samt strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn. Vidare är du beredd att omvärdera dagens planering utifrån evidens och de förutsättningar som finns i varje given stund. Som person är du trygg, strukturerad och sätter patienten i fokus. Du är flexibel och engagerad samt noggrann och bidrar till en god arbetsmiljö. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder två tillsvidaretjänster med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid enheten arbetar sjuksköterskor dag och kväll samt i dagsläget två av fem helger. Inför tillsättning tas utdrag från misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Eeva Böök, avdelningschef 018-611 25 46, eeva.book@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.