Specialistläkare

Sista ansökningsdag 2022-12-20
Arbetsplats Närvårdsenheten i Tierp-Älvkarleby
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH251/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker specialistläkare till vår nya Närvårdsenhet i Tierp!

Vill du vara med och starta vår nya närvårdsenhet i Tierp? Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete där du får vara med och bygga upp en trygg, patientsäker och god vård med patienten i fokus. Följ med på vår resa mot effektiv och nära vård 2030!

Vi söker nu specialistläkare i allmänmedicin, internmedicin eller geriatrik för tillsvidareanställningar på heltid eller deltid. Önskvärt är att du kan börja så snart som möjligt men vi kommer överens om lämpligt tillträdesdatum för tjänsten.

Ditt uppdrag

Som specialistläkare hos oss arbetar du tillsammans med övriga i teamet för att tillgodose patientens behov av medicinsk omvårdnad. Med blaand annat in och utskrivningar, ronder, patientundersökningar mm. Förutom att ge bästa tänkbara vård till våra patienter kommer du få vara med och bygga upp samt utveckla enheten utifrån perspektivet personcentrerad vård. Arbetsuppgifterna kan komma att växa fram då enheten håller på att startas upp med vikt på flexibelt temabaserat arbetssätt i samverkan.

Vi arbetar tillsammans för att skapa en sammanhållen vårdprocess där alla vet sin roll och där alla kan bidra till tydlighet och trygghet för patienter och anhöriga. Vi kommer att arbeta utifrån personcentrerad vård där stor vikt läggs på att även patienten har en självklar delaktighet i planeringen av sin vård.

Din kompetens

Vi söker dig som är specialistläkare i allmänmedicin, geriatrik och internmedicin eller annan lämplig specialitet. Du ska vara trygg i dig själv och i dina medicinska bedömningar och som tycker det låter spännande att få vara med och bygga upp samt utveckla verksamheten. Du ska ha svensk legitimation liksom att du ska ha en mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du positiv, engagerad, prestigelös och empatisk med förmågan att se patientens behov och har god samarbetsförmåga med andra yrkeskompetenser. Du ska kunna bidra till ett bra arbetsklimat och inte vara främmande för nya arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-Körkort och god körvana är ett krav.

Vår verksamhet

Närvårdsenheten är en del av Vårdcentrum Tierp. Enheten startade upp under hösten 2022 och är på väg att bli en 24/7 verksamhet placerad i lokaler som finns i Vårdcentrum Tierp, mellan Uppsala och Gävle, med goda pendlingsmöjligheter.

Enheten har startat upp med en mindre verksamhet och kommer succesivt utöka till ca 18 vårdplatser med kortare vårdtid och med anpassade in- och utskrivningsflöden. Uppdraget är på primärvårdsnivå från 17 år och uppåt. Avdelningen kommer troligen i första hand att vända sig mot äldre patienter med komplexa behov och som behöver inneliggande sjukvård men inte kräver sjukhusets resurser. Viss dagvård ska också kunna erbjudas.

Vi arbetar utifrån personcentrerad vård och synsätt både mot patienter, anhöriga, kollegor och samarbetspartners. Samverkan mellan olika vårdgivare är viktigt för oss för att få en sömlös vård. Vi arbetar tillsammans för att skapa en sammanhållen vårdprocess där alla vet sin roll och där alla kan bidra till tydlighet och trygghet för patienter och anhöriga. Stor vikt läggs på att även patienten har en självklar delaktighet i planeringen av sin vård.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Therese Annas-Ljung therese.annas.ljung@regionuppsala.se, eller Koordinator Nathalie Henriksson nathalie.henriksson@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast 20 december. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga även kopia av din yrkeslegitimation inom sjukvård och andra handlingar som styrker din erfarenhet och kompetens.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.