Specialistläkare reumatologi

Sista ansökningsdag 2022-12-08
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1435/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Reumatologisektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder ST-tjänst inom reumatologi. Vår verksamhet omfattar en stor öppenvård om ca 10 000 läkarbesök per år, en dagsjukvårdsavdelning för infusionsbehandlingar och polikliniska utredningar, samt slutenvård. Reumatologin förfogar över 7 slutenvårdsplatser för utredning och behandling av våra svårast sjuka patienter, ofta systemsjukdomar. Vi är en sammansvetsad läkargrupp som diskuterar svåra fall gemensamt på ronder där hela kollegiet deltar. Vi har också gott samarbete innefattande regelbundna ronder med andra specialiteter, t ex lungmedicin, vilket är stimulerande och bidrar till ett optimalt patientomhändertagande. Riks -och regionvård utgör ca 30 % av slutenvården vilket innebär en viktig och stimulerande kontakt med kollegorna i vår region. 

Verksamheten är forskningsintensiv med aktiv forskning i flera olika projekt och vi deltar i ett antal läkemedelsprövningar. För närvarande är vi 11 specialister och 7 egna ST-läkare inom verksamheten. Reumatologin ligger väl samlad på sjukhuset. Vi har ansvar för reumatologiutbildningen under termin 7 på läkarprogrammet.

Dina kvalifikationer

Du som söker är specialist i reumatologi. Ett intresse för forskning och utbildning är meriterande. Likaså värdesätts intresse och kompetens inom ultraljudsdiagnostik vid reumatisk sjukdom. Förutom formella meriter lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga gentemot kollegor och all övrig personal.

Vi erbjuder

Specialisttjänst i reumatologi (100 %) med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker fortlöpande. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Karin Hjorton 018-611 53 94, karin.hjorton@akademiska.se
Facklig kontaktperson Hanna Lindberg UAL nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.