Databasadministratör

Sista ansökningsdag 2022-12-18
Arbetsplats IT-centrum, IT Drift
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC46/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att ingå i en grupp av duktiga arbetskamrater inom avdelningen IT Drift och jobbar tätt med fem andra databasadministratörer.

Är du en analytisk och serviceinriktad person som vill få en betydelsefull roll i en komplex och utvecklande miljö? Då kan tjänsten som databasadministratör vara något för dig!

Vår miljö och din roll

Inom Region Uppsala använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM med Rubrik för backup. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö.
Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet.

Som databasadministratör hos oss får du en bred roll med varierade arbetsuppgifter samt arbetar mot många olika typer av system. Det finns även stora möjligheter att utvecklas i din roll samt inom gruppen. I arbetet ingår bland annat att:

  • Tekniskt databasstöd till förvaltningsorganisationer
  • Utföra installationer och underhåll
  • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
  • Ta fram och underhålla dokumentation
  • Kontakt med kunder och leverantörer.

När det gäller felsökning kommer du att ha ett nära samarbete med våra systemtekniker där ditt fokus är databasen och teknikerns är systemet i övrigt.
Utöver att arbeta i driften kommer du även att delta i olika typer av projekt. Där bidrar du med din kompetens inom databaser och ger rekommendationer gällande säkerhet och olika typer av lösningar inför uppgraderingar eller vid införande av nya system.

Din bakgrund

Vi tror att du har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har erfarenhet av att arbeta med databaser och har goda kunskaper om Microsoft SQL server, gärna från komplexa IT-miljöer. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper inom något script- eller programmeringsspråk. Din svenska är god i tal och skrift liksom din engelska. 
Till din person är du ansvarstagande och noggrann, du trivs med delvis analytiska uppgifter, förstår vikten av kvalitet och driftsäkerhet och vill känna dig stolt över dina resultat. Du kommer att samarbeta med både dina kollegor inom IT och representanter för Region Uppsalas övriga verksamheter, god samarbetsförmåga och känsla för service är därför av vikt.

Vi erbjuder

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Beredskap ingår. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
Sista ansökningsdag 18 december 2022.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vill du veta mer?

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.