Projektledare för Idékraft

Sista ansökningsdag 2022-12-19
Arbetsplats Region Uppsala Innovation
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK138/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet

Idékraft är en metod och struktur för att möjliggöra för Region Uppsalas medarbetare att lämna in idéer och förbättringsförslag som sedan hanteras av ett nätverk av idékoordinatorer. Region Uppsala Innovation har ansvaret för att förvalta och vidareutveckla Idékraft.  

Ditt uppdrag

Huvuddelen i denna tjänst kommer vara som processledare för Idékraft. Detta innebär bland annat att utbilda chefer och medarbetare, tala på ledningsgrupper, hålla i nätverk med alla idékoordinatorer ute i organisationen och ta fram informationsmaterial. Du kommer även arbeta med vidareutvecklingen av Idékraft, till exempel hur idéer kan spridas i organisationen, och vid behov stötta enheten i övriga projekt.

I din projektledartjänst ansvarar du för planering, koordinering, kommunikation och rapportering både i interna och i externa projekt. Du kommer att ha kontakt med medarbetare, företag, myndigheter och sjukvårdsenheter. Du förväntas självständigt författa rapporter till beslutsfattare och myndigheter och sköta en viss ekonomisk uppföljning med stöd av våra ekonomer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom exempelvis hälso- och sjukvård, teknik och/eller annan inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten.
  • Arbetat med eller inom offentlig förvaltning, företrädelsevis hälso- och sjukvård.
  • Gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling inom offentlig sektor, medicinteknik, offentlig upphandling, digital transformation.
  • Gärna erfarenhet av innovations- och förändringsprocesser.
  • Mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Din kompetens

Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att du har god samarbetsförmåga, har lätt för att knyta nya kontakter och har god självkännedom. Du måste känna dig trygg med att tala inför större grupper och du agerar på ett förtroendeingivande sätt i mötet med vårdens olika professioner, såväl som i mötet med funktioner på olika nivåer i näringslivet och akademin. För att lyckas i rollen söker vi en problemlösare som är engagerad, serviceorienterad, vetgirig och initiativrik. Vi ser även att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga, trivs med att befinna dig i förändring och vågar utmana det befintliga.

Vi erbjuder

Tidsbegränsad anställning på 100 % för perioden 2023-02-01 - 2023-12-31.
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta chef för Region Uppsala Innovation, Maria Tunebjer, 018-612 21 09.
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret