Barnmorska

Sista ansökningsdag 2022-12-18
Arbetsplats Tierps vårdcentral, Ungdomsmottagningen
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH487/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att söka tjänst som barnmorska hos oss på Ungdomsmottagningen Tierp vårdcentral!

Vi söker dig som är intresserad av att möta och arbeta med ungdomar och som är engagerad i och har stor förståelse för ungdomars situation. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Läs om våra förmåner här.

Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. 

Ungdomsmottagningarna i Uppsala län har en egen samordnare som driver utvecklingsarbete och bevakar att personalen på länets ungdomsmottagningar får kompetensutveckling och görs uppmärksamma på aktuella frågeställningar.

Vår verksamhet

Ungdomsmottagningen Tierp vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Sammanlagt finns det 11 ungdomsmottagningar i länet som alla riktar sig till ungdomar i åldern 13–22 år som söker hjälp på egen hand. Mottagningen i Tierp ligger i ett fristående hus utan för vårdcentralen. På mottagningen arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Tillsammans hjälper vi ungdomar till god hälsa såväl fysiskt, psykiskt, socialt och sexuellt. Vi strävar efter att bemöta varje ungdom respektfullt och kunnigt i en tillåtande atmosfär. Ungdomsmottagningen riktar sig direkt till ungdomar och deras specifika behov. Vi tar varje år emot ett stort antal ungdomar som söker sig till oss på egen hand.

Ditt uppdrag

Tyngdpunkten i arbetet är preventivmedelsrådgivning och förskrivning, STI-arbete med smittspårning, rådgivning och undersökning utifrån kroppsfrågor och livsstilsfrågor. Att delta i vissa forsknings- och utvecklingsprojekt kan också komma till att bli aktuellt. Du ska tillsammans med mottagningens kurator samverka gällande utåtriktat arbete framför allt gentemot områdets skolor.  

Din kompetens

Du som söker är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt och gärna med erfarenhet av arbete på ungdomsmottagning. Utbildning i motiverande samtal, sexologi och andrologi är meriterande liksom barnmorska med fördjupad samtalsutbildning, motsvarande steg-1. Det är meriterande om du har kännedom om verksamheten. Som person ska du vara genuint intresserad av möten med ungdomar, vilja arbeta i team och vara intresserad av verksamhetsutveckling. Du ska vara bekväm i att möta skolklasser och grupper. Vi prioriterar bemötandefrågor högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Vill du veta mer?

Vill du veta lite mer om mottagningen och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Camilla Eriksson på tel. 0293-20447 alt. e-post: camilla.eriksson@regionuppsala.se

Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan senast 18 december. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Forskning, utveckling och utbildning är viktigt för oss. Vi arbetar för att skapa en effektiv vård nära invånarna bland annat genom mobila team, digitala satsningar och e-hälsa.