Specialistläkare allmänmedicin / Geriatrik

Sista ansökningsdag 2023-01-09
Arbetsplats Äldrevårdsenheten
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH529/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du för att göra vardagen bättre för våra äldre? Då söker vi dig!

Äldrevårdsenheten expanderar och fyra läkare ska bli sex varvid vi söker dig som är specialist i allmänmedicin eller geriatrik och som vill vara med och utveckla Äldrevårdsenheten i hela Uppsala län tillsammans med oss. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Du kommer att få möjlighet att själv lägga upp din arbetsdag utifrån dina listade patienters behov. Det kan finnas möjlighet att delvis arbeta hemifrån. Om du är specialist i allmänmedicin finns det även möjlighet att arbeta en del av din tjänstgöring vid en vårdcentral inom förvaltningen.

Eftersom Äldrevårdsenheten går från att verka inom Uppsala kommun till att bli länsövergripande ser vi även gärna sökande från tex Gävle, Västerås och Enköping med omnejd eftersom det finns möjlighet till placering av din arbetsplats i närheten av din bostadsort.  

Ditt uppdrag

Äldrevårdsenheten har utarbetat ett unikt sätt att arbeta med äldre patienter som behöver läkarvård i hemmet tillsammans med hemsjukvården. Du har få listade patienter och fokus ligger på täta patientkontakter i patienternas egna hem. Genom att alla besök sker i hemmet skapar vi trygghet för de äldre och det blir lättare att få en bild över patientens medicinska behov. Hos Äldrevårdsenheten har du möjlighet att ägna dina patienter den tid som behövs och du följer dina patienter över tid, vilket borgar för en god kvalité och kontinuitet.

I din kliniska vardag finns alltid tid för att kunna rådfråga konsulter vid Akademiska sjukhuset om sådant behov uppstår. Vårt arbetssätt bygger på ett nära samarbete med kommunernas hemsjukvård, med bland annat gemensamma ronder, hembesök och kontakt per telefon samt genom datasystem. Som läkare vid Äldrevårdsenheten arbetar du med både bedömning och behandling. Du ingår i ett team med läkare, apotekare, logoped, dietist och medicinsk sekreterare. Med hänsyn till patientens behov har du stora möjligheter att planera din tid så att det passar både dig och dina patienter.

Din kompetens

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin eller specialist i geriatrik.
Du behöver ha ett stort intresse av arbete med äldre patienter. Du har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta med övriga i teamet, samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt. B-Körkort och god körvana är ett krav.

Vår verksamhet

Äldrevårdsenheten är en läkarresurs för äldre personer i Uppsala län som har behov av läkarvård i hemmet. Verksamheten bedrivs som ett samarbete mellan Region Uppsala och hemsjukvården i Uppsala läns kommuner. Vi får våra patienter via remiss från vårdcentraler eller från kommunernas hemsjukvård. Vi gör både akuta och planerade besök hemma hos våra patienter, och har ett nära samarbete med hemsjukvårdens sjuksköterskor.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du har frågor, är du välkommen att kontakta Marcus Taflin, överläkare och verksamhetschef för Äldrevårdsenheten telefonnummer 018-611 71 88 eller via e-post marcus.taflin@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga utbildningsbevis, bevis om legitimation och andra relevanta bilagor. Intervjuer sker fortlöpande, senast 9 januari vill vi ha din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa