Avdelningschef barn- och ungdomspsykiatrin

Sista ansökningsdag 2022-12-15
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1473/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en utvecklingsinriktad ledare som vill vara med att bygga upp framtidens barn- och ungdomspsykiatriska öppenvård?

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrin utgör i Region Uppsala en sektion inom verksamhetsområde psykiatri. Sektionen barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0–18 år i Uppsala län. Barn- och ungdomspsykiatrin är i en intensiv utvecklingsfas där vi organiserar om vår verksamhet för att på bästa sätt möta medborgarnas behov av vård.

Akutmottagningen och ätstörningsenheten är belägna på Akademiska sjukhuset i psykiatrins hus. Våra mottagningar är centralt benägna i Uppsala och Enköping. Kommer du med tåg eller buss tar det ca 10 minuter att promenera till psykiatrins hus.
Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera olika yrkesgrupper.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är ditt uppdrag att tillsammans med dina medarbetare och ledningsgrupp leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål och visioner. Vi står inför en utveckling där du kommer att vara en del av uppbyggnaden av framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Ditt uppdrag kommer att vara att leda en av våra två öppenvårdsmottagningar med behandlingsprofil. I uppdraget ingår ansvar för personal, budget och verksamhet. Som avdelningschef har du nära samarbete med biträdande verksamhetschef, sektionens avdelningschefer och medicinskt ledningsansvariga läkare. Du kommer att ingå i barn- och ungdomspsykiatrins ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du är högskoleutbildad inom hälso-sjukvård och det är meriterande om du har en specialistutbildning i psykiatrisk vård. Erfarenhet av psykiatri, gärna barn- och ungdomspsykiatri är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chef/ledarskapserfarenhet.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Tjänsten innebär ett visstidsförordnande under 3 år som chef med tillsvidareanställning i din grundprofession. Lön och tillträde efter överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anneli Blom, biträdande verksamhetschef
mail. anneli.blom@akademiska.se telnr: 018-617 48 16 alt 072-172 61 95

Facklig kontaktperson nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.