Biomedicinsk analytiker med inriktning mot framtidens precisionsmedicin

Sista ansökningsdag 2023-01-09
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1478/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. I en särskild strategisk satsning inom forskning ska vi stärka vår kompetens inom masspektrometri och en ny typ av högkänslig instrumentering för proteinanalyser. Vi har ett modernt masspektrometriskt laboratorium och högkänsliga proteinanalysinstrument som idag används både inom vården och forskning och utveckling. Vi är en högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt, tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi och bedriver forskning och utveckling inom hälso- och sjukvården. Inom KKF arbetar cirka 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag

Detta är en unik möjlighet för en entusiastisk och ambitiös person att arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på laborativt arbete inom forskning och utveckling för framtidens precisionsmedicin. Du kommer ha nära kontakt med forskare, doktorander och andra medarbetare vid KKF.

Ditt uppdrag kommer att inkludera samtliga steg relaterade till forskning och utveckling, så som att utföra mottagning av forskningsprover, provupparbetning, analyser på avancerad instrumentering, datainsamling, datahantering samt analysrapportering. Du måste även vara beredd att rycka in och hjälpa till med andra, både praktiska och administrativa sysslor, när det behövs. Du är ansvarstagande och kan arbeta självgående som del i ett team. Du bidrar till utbildning och handledning av studenter, doktorander och andra medarbetare. Vid eventuell förändrad verksamhetsinriktning kan andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Arbetsgruppen är sammansatt av personer som är anställda vid Akademiska sjukhuset respektive Uppsala universitet. Vi är fler än tio medarbetare bestående av forskare, postdoktorer, doktorander, läkare och biomedicinska analytiker. Vår övergripande målsättning är att utveckla nya verktyg inom precisionsmedicin som leder till en bättre diagnostik och monitorering av neurologiska sjukdomar till gagn för enskilda patienter. Vi bidrar även vetenskapligt till andra frågeställningar inom hälso- och sjukvården som vi i framtiden hoppas leder till en bättre vård. Vill du veta mera så hittar du det här: www.caramba.clinic och här.

Dina kvalifikationer

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker eller en person med motsvarande kompetens som arbetsgivaren anser lämplig. Du ska minst ha 3 årig godkänd utbildning på högskolenivå eller högre.

Din kompetens

Förutom utbildning och kunskap lägger vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet av immunkemiska metoder och/eller högupplösande masspektrometrar är meriterande. Erfarenheter från sjukhuslaboratorium är också meriterande. Du är serviceinriktad och tydlig. Du kan hantera ett högt arbetstempo, men är samtidigt strukturerad, mycket kvalitetsmedveten och noggrann. Du har god samarbetsförmåga, en hög social kompetens och har det som krävs för att arbeta självständigt såväl som en del av ett team. Du har god förmåga att prioritera och hålla deadlines. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Har du drivet och viljan att vara en del av framtidens precisionsmedicin och vård, då kan Akademiska vara rätt för dig.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt 018-611 42 72
Forskningsgruppsledare Kim Kultima 018-611 42 48, epost: kim.kultima@medsci.uu.se
Facklig kontaktperson Katarina Uisk, Naturvetarna 018-611 37 06

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.