Forskningskoordinator

Sista ansökningsdag 2022-12-31
Arbetsplats APC Forskning och Forskning Funktionshinder
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH542/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Forskningskoordinator till APC Forskning och Forskning Funktionshinder 

Vi söker dig som är intresserad av ett uppdrag som forskningskoordinator på APC Forskning och Forskning Funktionshinder. Du kommer att vara med och leda utvecklingen mot att främja forskning och stärka forskningskulturen inom den nära vården. Som forskningskoordinator har du en arbetsledande roll och blir en viktig del i vår förändringsresa och med en betydelsefull roll för att utveckla vårt uppdrag.

Du erbjuds ett vikariat på 50% upp till heltid i din grundprofession på upp 8 månader med möjlighet till förlängning. Klinisk tjänstgöring eller egen forskning kan kombineras med denna tjänst. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och förmåner som gör skillnad läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Som forskningskoordinator arbetar du med att främja och stödja verksamhetsnära forsknings- och utvecklingsprojekt i primärvård. Du ansvarar för att tillsammans med FoUU-chef strategiskt planera arbetet för APC Forskning och Forskning funktionshinder. Här ingår att arbetsleda medarbetarna inom dessa verksamheter med fokus på handlingsplanen och uppföljning. I uppdraget ingår både att ge individuellt stöd till forskningsintresserade och ansvara för att forskningsfrämjande aktiviteter anordnas tex seminarier, kurser och mötesplatser för forskningsintresserade. Du ansvarar för kursen i forskningsmetodik för ST-läkare i allmänmedicin och har ett övergripande ansvar för handledning av deras ST-arbeten.

En viktig del i uppdraget är att vara sakkunnig i forskningsfrågor samt att arbeta för spridning av forskningsresultat från vår förvaltning. Du ansvarar för handläggningen av bedömning av studier som planeras i förvaltningen liksom av bedömning av ansökningar om bidrag till forsknings- och utvecklingsprojekt i den nära vården. Vidare handlägger du ansökningar av uttag av forskningsdata. Du samverkar såväl med externa parter så som Uppsala universitet och andra regioner samt övriga verksamheter inom Region Uppsala.

Du kommer ingå i förvaltningens Forskningråd samt i FoUU-enhetens ledningsgrupp, där ett av syftena är att främja samarbetet mellan våra olika verksamheter. Här får du möjlighet att lyfta blicken och vara med och utveckla våra arbetssätt, allt från patientflöden till att anamma ny teknik.

Din Kompetens

Forskarutbildning inom ett för Nära vård och hälsa relevant område är ett krav. Du har relevant examen inom hälso- och sjukvård samt klinisk bakgrund och erfarenhet. Erfarenhet av att handleda forsknings- och utvecklingsprojekt, gärna med flera involverade parter, är en stark merit, liksom erfarenhet av forskningsrelaterad undervisning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av effektivt samarbete med kliniker och forskare.

Ditt förhållningssätt präglas av engagemang, öppenhet och framåtanda och du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt samt god förmåga att samarbeta och kommunicera. Du ska vara intresserad av ledarskap och verksamhetsutveckling kopplat till forskning och tillämpa ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd, nytänkande och öppen för olika lösningar. Det är viktigt att du har en helhetssyn och har lätt för att fatta beslut. Du behärskar svenska och engelska mycket väl, i såväl tal som skrift.

Att ha ett personperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vår verksamhet

Enheten för forskning, utveckling och utbildning (FoUU) skapar förutsättningar för evidensbaserade arbetssätt med god kvalitet och effektivitet. Nära vård och hälsa är en universitetssjukvårdsenhet enligt det nationella och det lokala ALF-avtalet. Det innebär att förvaltningens kärnverksamheter ska, jämte hälso- och sjukvård, vara klinisk forskning och utbildning liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling.

APC Forskning och Forskning Funktionhinder möjliggör och bedriver forskning inom den nära vården tex inom områdena primärvård och funktionshinder. En del verksamheten utgörs av resursstöd till de akademiska vårdcentralerna. Ett särskilt mål är samverkan med universitet och andra aktörer.

Vill du ha ett utvecklande, utmanande och spännande jobb tillsammans med oss?

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Ring, FoUU-chef via e-post fouu.nvh@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 31 december.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.