Akutmottagningen för vuxenpsykiatri söker specialistsjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1567/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri och psykiatriska akutvårdsavdelningen är dynamiska arbetsplatser där mötet med patienten och dennes individuella behov är i fokus. Då det är både en akutmottagning och slutenvårdsavdelning i samma arbetsplats är arbetsuppgifterna skiftande och utvecklande. Här möter du patienten i en akut situation och utifrån din specialistkunskap gör du bedömningar utifrån patientens individuella behov. Vi vill stärka specialistsjuksköterskans roll och utveckla arbetssätten på akutmottagningen och PAVA, för att kunna göra det behöver vi dig med kunskap om psykiatrin och patienterna behov utifrån sjuksköterskans specialistkunskap.

Akutmottagningen och psykiatriska akutvårdsavdelningen består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt och vår psykiatriska akutvårdsavdelning (PAVA) som har 12 vårdplatser samt ett mobilt team.

Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser. Som sjuksköterska på akutmottagningen är du ledningsansvarig, koordinator och bevakar patientflödet, utför en akut första bedömning och tiagering av patienterna. Till psykiatriska akutvårdsavdelningen skrivs de patienter in som behöver en kortare eller längre vårdtid. Inläggningstiden på PAVA är ca 1-3 dagar och sedan blir patienterna antingen utskrivna eller så får de komma till en avdelning i huset om de behöver en längre vårdtid. Här arbetar vi i team och du ansvarar för ca 6 patienter tillsammans med skötare och samarbetar med det andra teamet på avdelningen i ett gemensamt övergripande ansvar för patienterna.

Ditt uppdrag

Vi vill utvecklas och bli bättre, så vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri som är kreativ, idérik och vill vara med i en verksamhet i ständig utveckling. Där vi tillsammans som ett team utvecklar de olika professionernas kunskap och arbetsroller utifrån de specifika kunskaper som varje medarbetare besitter utifrån utbildning och arbetserfarenhet.

Din kompetens

Du ska vara specialistsjuksköterska i psykiatri, vara drivande i utvecklingsarbete och få med kollegor i engagemanget, ha god samarbetsförmåga och bemötande. Utveckling av arbetsplatsen är den del av arbetsdagen i både stort och smått. Du vill arbeta med patienten och ge en god vård utifrån patientens aktuella situation. Du vill arbeta i en omväxlande arbetsmiljö med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser, vilket innebär ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Vi arbetar under dygnets alla timmar tillsammans i team som innefattar läkare, sjuksköterska, skötare och kurator.  

Arbetstid/schema
På akutmottagningen och PAVA ingår vi i Akademiska sjukhusets poängmodell vilket innebär en lägre veckoarbetstid utifrån de pass du arbetar. Vi har individschema där du önskar ditt eget schema samt om du väljer att rotera treskift så ingår du i extra förstärkta rotationstillägget på 4000 kronor per månad.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nahid Asplund 018 - 611 21 28
Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.